Kort rapport från Bokmässan - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Kort rapport från Bokmässan

Barnböcker, barnböcker och barnböcker. Så otroligt mycket fint det finns till barnens bokhyllor! Nästa år ska jag köpa böcker till mig själv.

Konstigt nog kommer jag från Bokmässan med en massa små videos i telefonen men inte en enda bild! Så ovanligt. Ska klippa ihop något och visa dig snart.

Egentligen var helgen tänkt som en härlig familjeresa med upplevelser för både stora och små. Men det kändes så olustigt och också opraktiskt att dra iväg hela familjen till en avspärrad och osäker stad så jag åkte själv. Inplanerat var boksignering i Roos & Tegnérs monter samt föredrag på Trädgårdsscenen.

Massa människor kom för att lyssna och säga uppmuntrande saker. Jag blir så himla glad när ni gör det! Och framför allt tycker jag det är underbart att få höra att ni provar sånt som jag skriver om och att det allt som oftast lyckas. Då blir jag stolt och glad och känner att mitt jobb är viktigt. Och nej, jag tycker inte att det är jobbigt att ni kommer fram och säger hej eller vill ta bilder. Det är ju för att ni läser och peppar som jag kan fortsätta att göra det här fantastiskt roliga!

Tydligen var det väldigt lite folk på mässan på lördagen, och dagarna innan med. Sånt märker inte jag riktigt, för jag tycker det är välbefolkat så fort det finns risk att stöta emot någon när man går. Göteborg vs. Bökebacken, i folkmängd vinner en bokmässa alltid. Jag var helt slut när jag kom hem till lägenheten, fast inte på grund av folk utan av ljudnivåerna. Jag tycker om tystnaden hemma på landet.

 

Mest barnböcker
Jag har varit dålig på att läsa böcker de senaste åren, det är så mycket som konkurrerar om tiden. Och min tanke var att jag skulle försöka köpa något intressant till mig själv. Men jag kunde inte bestämma mig. Vilken bok tycker du är bäst just nu?

Jag stod först med en hel hög trädgårdsböcker i famnen men när jag insåg att jag skulle behöva gå genom hela Göteborg eftersom trafiken var avstängd lade jag tillbaka alla utom Sutip Austads Den asiatiska köksträdgården. Den läste jag sedan under middagen på indisk restaurang. Och blev jätteberörd. Vilken fin bok! Skulle velat läsa mycket mer av de längre styckena om livet på gården, hur hon odlar och planerar för att kunna sälja så mycket fina grönsaker.

I vårt hushåll lagar vi i princip ingen asiatisk mat alls, men när jag bläddrar bland sidorna med tips på grönsaker att odla ser jag att merparten av dem finns i min trädgård med. Blir förvånad över hur många grönsaker hon fryser, typ som gurka, sånt där som jag inte alls vet hur jag ska hantera i matlagningen. Det får jag utforska mer.

Annars var det barnböcker som hamnade i min kasse. Lättlästa böcker för små barn med mycket läsbehov.  Vi är jätteförtjusta i LasseMajas detektivbyrå, så Kärleksmysteriet fick åka med hem. Systern från havet av Ulf Stark och Stina Wirsén verkade så fin och så kunde jag inte hålla mig från att köpa ännu en bok om jättemyrsloken. Fasen vad bra de är! Måste du! heter boken av Lotta Olsson och Maria Nilsson Thore. Därtill en faktabok om vikingar.

Nu ska jag redigera nästa veckas avsnitt av Två Odlare emellan innan hemfärd till Göteborg.
/Sara Bäckmo

01. oktober 2017

Ett svar till “Kort rapport från Bokmässan”

  1. Aina skriver:

    No Dig Organic Home & Garden.
    Charles Dowdings nya 2017.
    Bokus har den. Mycket bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *