Långsamstekta rotsaker

Nyskördad rödbeta.

Små bitar av rotsaker som får steka långsamt på låg värme är riktigt god trädgårdsmat. Enkelt. Funkar med annan grönsaksmat eller som tillbehör till kött, fisk och fågel. Alla typer av rotsaker kan användas, här är ett exempel med rödbeta och palsternacka.

  • Lämplig mängd rödbetor och palsternackors skalas (om det behövs).
  • Skär rotsakerna i små tärningar, ca 1x1 cm.
  • Stek i en blandning av margarin och olivolja på låg värme, motsvarande 3 på 6-gradig skala.
  • Krydda efterhand med vitlökssalt (recept på bloggen) eller låt skivor av färsk vitlök steka med.
  • Efter ca 20 minuter brukar tärningarna vara genomstekta och mycket smaskiga.
/Sara Bäckmo
25. juli 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *