Live dag 3: Bokashi och ny upphöjd bädd

Hösten är en jättefin tid för att skapa nya odlingsytor. Gör många! I dagens live-stream på YouTube gör jag en ny pallkrage - med en hand - och hyllar jorden jag får genom bokashi-komposten.

Fantastiskt höstväder idag och typiskt en sån dag när det är svårt att hålla sig inne och skriva. Glad att jag kunde kila ut en sväng i trädgården och göra min live-stream för YouTube. Den här veckan skriver jag ju inga vanliga blogginlägg utan satsar istället på att göra ordentliga livesändningar på YouTube - varje dag.

Idag delar jag min glädje över det fantastisk i att skapa nya odlingsytor. Det är perfekt att göra nu på hösten när det finns gott om material att använda och det inte är fullt så mycket att göra med sådder och planteringar.

 

 

Blogginlägget jag hänvisar till, om jordanalysen som visar de kanonfina resultaten på min täckodlade jord, kan du läsa här: Jordanalys del 2 - Täckodlad jord är bäst!

Efter att jag stängt av kameran hämtade jag en skottkärra jord från pallkragen jag grävde i på slutet, och fyllde upp bädden jag påbörjat. Nu är den färdig! Och om några veckor när det fryser på kan jag så. Funderar på att följa den bädden i några livesändningar kommande månad för att visa hur den utvecklas. Så här ser den ut nu när den är färdig.

 

En pallkrage med jord på toppen i trädgården.

Den första i en länga av fyra pallkragar är fylld med kompostmaterial och jord på toppen. Färdig att odla!

 

Kul att så många gillar livesändningarna från trädgården. Själv är jag så nervös för att det ska hacka och att tekniken inte ska vara med mig helt, men det hör väl till. En bra sak är ju att jag får träna min engelska, eftersom jag gör livesändningarna på engelska så att följare i alla länder kan förstå. Helt otroligt att min köksträdgård följs av människor över hela världen! Tack, tack, tack!

Här kan du se avsnitt från tidigare i veckan:

 

 

 

 

Om du prenumererar på min kanal så får du en hint om när jag kör igång morgondagens avsnitt: Sara's Kitchen Garden. Vi ses imorgon!
/Sara Bäckmo

31. oktober 2018

3 svar till “Live dag 3: Bokashi och ny upphöjd bädd”

 1. Marita Hellberg skriver:

  Har tyvärr jobbat, jobbar både dag och kväll, så har tittat när jag kommer hem!
  Hoppas kunna se live i morgon då jag är ledig!
  Älskar dina livesändningar!
  Saknade dig på Instagram i dag!?
  Hoppas du hinner visa något i morgon där!
  Men förstår om du har fullt upp ändå!
  Med vänlig hälsning, Marita

 2. Marita skriver:

  Har försökt skicka komentsrer här på bloggen, men lyckas aldrig, tyvärr

 3. renee.m.h skriver:

  Jag är medlem men kan tyvärr inte engelska.
  Finns det möjlighet för textning eller översättning.
  Kramar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *