20. december 2018

Mat och tips i Saras trädgårdsbrev

Mitt trädgårdsbrev är till för dig som vill ta del av lite extra personliga hälsningar, tips och rabatter på trädgårdsgrejer via mejl. Imorse skickade jag ut ett nytt med juligt tema.

Foto av en läckert lila spetskål med snirklig text Saras trädgårdsbrev på.

 

Vet du om att jag ungefär varannan vecka skickar ut ett fint trädgårdsbrev per mail? Det heter Saras trädgårdsbrev och når i dagsläget cirka 8 000 prenumeranter. Det lever lite sitt eget liv och går inte att nå från sajten, så ibland glömmer jag bort att tipsa om det som ett jättefint material. Idag har jag skickat veckans brev och passar på att berätta lite om innehållet.

Om du blir nyfiken får du väldigt gärna skriva upp din e-post och anmäla dig för prenumeration här, eller i formuläret längst ner i inlägget. Det är gratis att följa trädgårdsbrevet, som du läser via din e-post. Du får dagens brev så snart du skickat in dina uppgifter.

 

Mer odling - mer Sara

I brevet försöker jag dela med mig av tips för säsongen och skriva lite extra personligt om sådant som är på gång just nu. Ibland tipsar jag om något särskilt jag stött på som kan vara till nytta för oss som odlar, till exempel böcker som jag tycker verkar intressanta, något som hänt i trädgården, ger dig förhandstitt på något recept eller tipsar om en produkt jag gillar.

Flera av er som läser Skillnadens tycker det är intressant att veta vad vår familj äter för mat under året, eftersom våra måltider alltid innehåller grönsaker som jag odlar i trädgården. I över ett år har jag delat våra veckomatsedlar i trädgårdsbrevet och det börjar bli en ordentlig samling nu, som speglar odlingsåret i maten. Här finns massor av tips på vardagsmat och det är ett exempel på innehåll som du bara kan läsa i mitt trädgårdsbrev.

 

Uppskattat innehåll

Eftersom vi i redaktionen gärna vill att blogginlägg och artiklar på sarabackmo.se inte ska innehålla sponsrade inlägg som gör reklam för företags olika produkter* så har vi valt att lägga en del erbjudanden med fina rabatter i trädgårdsbrevet. Under året har ni som prenumererar till exempel köpt växtbelysning, krukor, vitlök, sättpotatis och ramslök till bra pris genom brevet. Vi ser att det är många som uppskattar just den här delen, det är väldigt roligt!

En annan sak med brevet som är vansinnigt kul är att gensvaret över lag är otroligt bra. Det glömmer jag själv bort ibland, eftersom jag till så stor del i jobbet fokuserar på jobbet med sajten. Men att ha 8 000 prenumeranter på ett brev är helt fantastiskt bra i en så nishad genre som trädgård och odling. Dessutom är öppningsfrekvensen och antalet gånger som ni vill läsa genom länkar i brevet helt galet bra. Det är Elin som sköter designen och det administrativa arbetet med brevet och när hon skickade siffror igår förstod jag dem först inte eftersom de var så höga. 56 % av er som prenumererar öppnar Saras trädgårdsbrev, jämfört med 15 % för den här genren generellt. Och nära 10 % klickar sig vidare bland innehållet, jämfört med knappt 2 % generellt för genren.

 

Inför nästa år funderar vi på att göra om innehållet i brevet något, men planen är inte helt klar än. Har du några önskemål får du gärna höra av dig, både om innehåll och produkter som du skulle ha nytta av i din odling. De flesta företag vi hör av oss till och föreslår samarbeten med rabatter till våra läsare är väldigt positiva, så kom gärna med förslag!

Glöm nu inte att läsa dagens brev! Det skickades ut vid halv sju imorse och där kan du läsa kort om våra jultraditioner, samt smygläsa ett nytt recept och ta del av familjens veckomatsedel så här dagarna innan jul. Väl mött!
/Sara Bäckmo

 

*Vissa inlägg på sajten måste annons-märkas trots att vi inte just där gör reklam för andra företags produkter. Marknadsföringslagen kräver det, för att undvika dold reklam. Bland annat ska inlägg som handlar om mina böcker, föredrag, fröer och andra produkter eller tjänster som jag tar betalat för, märkas på korrekt sätt. Vi försöker göra detta enligt konstens alla regler på ett snygg sätt för att följa gällande lag. 

 

Följ Saras trädgårdsbrev

* följande måste fyllas iVi (sarabackmo.se) kommer att använda informationen ovan för att skicka dig innehåll från redaktionen i form av text, bild och eventuella annonser. Enligt GDPR behöver du fylla i vilka slags mail du godkänner från oss:

Du kan när som helst ändra dig och sluta följa brevet. Längst ner i brevet finns en länk för att ta bort din prenumeration och du kan också skicka ett e-post till oss på tradgardsbrev@sarabackmo.se. Vi kommer att handskas med dina uppgifter på ett respektfullt sätt och inte skicka dessa vidare. För mer information om policys kring detta får du gärna läsa mer på plattformen Mailchimp som vi använder.

För att prenumerera, klicka SUBSCRIBE nedan. Då godkänner du att dina uppgifter skickast till Mailchimp för att behandlas.  Learn more about Mailchimp's privacy practices here.


Ett svar till “Mat och tips i Saras trädgårdsbrev”

 1. erika_soderman skriver:

  Jag tycker om trädgårdsbrevet för att det är något aktuellt för säsongen som presenteras, ofta något jag går och funderar på själv. Det är ju lite som att du svarar på det jag funderar på när jag funderar på det. Mycket träffsäkert!

  Det känns också som att du inte gör reklam för prylar du inte skulle kunna tänka dig att använda eller faktiskt använder själv. Då känns det ju mer som ett tips från trädgårdskompisen än som reklam.

  Själv köper jag inte mycket trädgårdprylar, men rabatter på fröer och bokashi har jag verkligen uppskattat. ?

  Jag gillar verkligen veckomenyn! Jag tycker den är super när jag funderar på hur vi ska äta upp skörden.

  Tack för ett trevligt år och god jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *