24. maj 2016

Matsedel vecka 21 - 2016

Sista veckan i maj börjar vi bli lite trötta på plocksallat till måltiderna. Snart är det tid för andra grönsaker att ta vid. Läs vad vi äter till kvällsmat den här veckan.

Den här veckan passar vi på att rensa lite i frysen. Några burkar köttfärssås, blandade fiskbitar och lite annat smått och gott hittar ner i grytorna. I övrigt blir det maträtter som är snabba att laga. Passar utmärkt en vecka när det är riktigt sommarvarmt ute och det inte känns så lockande att stå länge vid spisen.

Alla grönsaker kommer från vår egen trädgård. Här är vad vi äter den här veckan till middagsmat:

Lördag: Köttfärssås, pasta och färsk kålsallad.

Söndag: Dillkött, ris och grön sallad.

Måndag: Laxpasta med gräslök, kokt sparris och grön sallad.

Tisdag: Soppa av jordärtskocka, blandade grönsaker och nybakt bröd.

Onsdag: Stekt fisk, blandad sallad med ägg, sås med örter.

Torsdag: Ugnspannkaka med sylt, grön sallad.

Fredag: Grekisk paj fylld med spenat, dill, lök och fetaost. Sallad och yoghurtsås.

 

Om sanningen ska fram börjar vi bli lite less på den sallat vi skördat sedan mars. Det sker lagom till dess att huvudsallat börjar bli skördeklar i tunnelväxthuset, liksom sockerärter och de första tomaterna. Jag längtar efter grönsaksskiftet som kommer nu vid försommar och kan knappt vänta till dess vi får frossa i nya smaker för säsongen.

Fler av våra matsedlar hittar du under tagen Matsedel här på bloggen. Recept till flera av rätterna finns under Skillnadens mat.
/Sara Bäckmo

 

Ett svar till “Matsedel vecka 21 - 2016”

  1. Ann-Christine Medén skriver:

    Underbart att få följa ditt arbete och massa tips o inspiration, tack snälla ? Skulle vara jättekul om du ville berätta om ditt tunnelväxthus! Hur du byggt och varför. Galet bra idé ?
    Mvh Anki, Tierp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *