14. juni 2016

Matsedel vecka 24 - 2016

Nu är det äntligen dags för morötterna att göra entré på matbordet. Fram till nu har vi ätit någon enstaka, mest i smyg tror jag.

Förra helgen var jag bortrest. Min man och jag har inte hunnit kommunicera vad som finns att äta från trädgården riktigt så grunden till matlistan den här veckan var ganska fåordig: kött, pasta, fisk typ.

Nu är listan kompletterad med grönsaker som finns att skörda och då ser det betydligt smaskigare ut. Det här äter vi till middag i veckan:

Söndag: Hemlagad pizza med sparris, färsk lök (förra årets skörd), ägg och salami, kålsallad.
Måndag: Dillkött på diverse lammben, ris, morötter och sallad av isbergssallat.
Tisdag: Pasta med grön sås, morötter och grön sallad.
Onsdag: Fiskbullar, gräddfilsås och grön sallad med sparris.
Torsdag: Pannkakor med bär och grädde.
Fredag: Grönsaker och räkor i currysås, ris, blandade grönsaker.

Den här veckan börjar vi äta lite fler morötter än tidigare. De har odlats i tunnelväxthuset, följ gärna inläggen därifrån i kategorin Tunnelväxthus. Nu skördar jag morötterna som står längst bak i raderna, för att ge plats åt gurkor som behöver komma ut. Vi har längtat efter morötter och nu knapras det friskt till varje måltid och ibland mellan dem också. Mums!

Våra måltider bygger på mat som skördas i vår trädgård. Alla grönsaker vi äter odlas hemma. Är det någon specifik grönsak du vill hitta info o så kan du söka här på bloggen efter inlägg. I högerspalten finns ett sök-fält.

Recept och beskrivningar till en del av maten vi lagar finns i kategorin Skillnadens mat.
/Sara Bäckmo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *