Matsedel vecka 28 - 2016 - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Matsedel vecka 28 - 2016

Utbudet är inte riktigt lika stort i år som förra året och jag är sur för att jag förlorat en del av huvudkålen till både sniglar och mal. Men vi äter gott av det som finns.

Liksom sommaren 2012 när vi fick vår dotter Alba är den här sommaren lite av ett mellanår. Det är mycket som ska hinnas med med ännu en nyfödd i familjen och det är lätt att prioritera ner trädgård och odling några snäpp. Det är inte alls så fint i trädgården som jag skulle vilja, det växer mycket mer ogräs och jag har inte klarat av att odla fram riktigt lika många sorters grönsaker som tidigare. Men växer gör det och vi har nog med mat - det gör mig nöjd.

Vissa saker växer bättre än andra den här sommaren. Vädret varierar stort mellan riktigt varma dagar och kyliga, blöta och ruggiga dagar. Fänkålen är större än någonsin och växer fort som attan, liksom betorna. Vi försöker att äta ikapp tillgången. Här är vår matsedel för veckans middagsmat:

Lördag: Filmjölk, blandade bär, flingor och knäckebröd med pålägg och grönsaker.
Söndag: Ljummen pastasallad med bönor, blandade grönsaker, basilika och parmesan.
Måndag: Lammfärsbiffar med fetaost och ugnsbakade vitbetor, sallad med blast av betor och sallat.
Tisdag: Fisksoppa med fänkål, scones med pålägg och grönsaker.
Onsdag: Grillspett med nötkött i lök- och chilimarinad, grillade grönsaker (fänkål bland annat), yoghurtås och kaka till efterrätt.
Torsdag: Pannkaka med bär och grädde.
Fredag: Rödbetsbiffar, quinoa, yoghurtsås och grön sallad.

På det hela taget en ganska god matvecka. Nu är hela familjen hemma om dagarna när min man har semester, så det går åt mycket mat både till lunch och middag. Lunchtid äter vi ofta något lätt gjort på ägg, tillsammans med rester från gårdagen eller nyskördade grönsaker. Snabbfrästa grönsaker till äggröra är toppenlunch som dessutom går fort att göra.
/Sara Bäckmo

15. juli 2016