01. oktober 2018

Mer trädgård och mer mat från Skillnadens!

Från och med första oktober blir det både mer trädgård och mer mat på sarabackmo.se. En helt ny videodagbok publiceras och alla recept i Skillnadens mat blir gratis att läsa - för alla på sajten. Roliga förändringar!

En bild med uppradade inläggningar på ett bord av trä

Foto: Maria Strömberg Bååth/All things green.

 

Jag har gjort lite efterforskningar bland er som läser sarabackmo.se, både medlemmar och bloggläsare, och fått massa fin input på materialet som jag delar från trädgården. Och idag är det dags att presentera några förändringar på sajten, som bygger just på det ni önskat. Mer trädgård och mer mat!

 

Mer trädgård på medlemssidorna

Du som är medlem på sarabackmo.se har önskat att få veta mer om vad jag gör just precis nu i trädgården. Vad jag sått, planterat, skördat och pysslat med. Därför har jag lagt till en veckovis videodagbok - SARA SÄGER - till medlemsmaterialet. Varje vecka får du en enkel video där jag berättar om status i trädgården. I själva artikeln till videon listas alla saker jag sått (vilket är enkelt att hålla reda på nu på hösten, men blir mer av en utmaning senare till våren, he he...), plantera, skördat och så. Dessutom ska jag med fina Elins hjälp försöka lista alla mina fröinköp också. Det är ett rätt stort projekt och vi hoppas att det ska bli uppskattat.

Serien heter som sagt "Sara säger". En liten vink till er som någon gång sagt något liknande till odlare och ickeodlare i er närhet.

Vill du följa videodagboken behöver du vara medlem på sarabackmo.se. Läs mer medlemskapet och bli medlem här.

 

Mer mat på bloggen

Varje vecka publicerar jag nya recept på sajten, men fram till nu har de kunnat läsas endast av medlemmar. Eftersom medlemmarna önskar mer trädgård på medlemssidorna och läsare generellt önskar mer mat har vi valt att öppna receptsidan så att de blir gratis att läsa för alla på bloggen. Den digitala receptsamlingen Skillnadens mat nås på www.sarabackmo.se/recept och finns tydligt länkad i menyn på sidan. De två senaste recepten finns också publicerade på förstasidan och är lätt att hitta.

Maten som jag publicerar recept och beskrivningar till är direkt hämtade från vårt kök vecka för vecka. Alltid med årstidens skörd som huvudingrediens. Maten är lätt att variera beroende på vilka ingredienser som finns hemma och funkar fint som inspiration även om du kanske har andra grejer du vill använda.

De nytagna bilderna i Skillnadens mat är från Maria Strömberg Bååth, som driver All things green. Efterhand kommer också äldre recept/beskrivningar från Skillnadens Trädgård att återpubliceras.

 

Hoppas verkligen att ni gillar de här förändringarna och är peppade till att både följa trädgården punkt för punkt i Sara säger och matmässigt i Skillnadens mat. Tack för att du läser och tittar!
/Sara Bäckmo

4 svar till “Mer trädgård och mer mat från Skillnadens!”

 1. christina.dackling skriver:

  Ja, hurra ! säger jag till dessa förändringar: Ser verkligen fram emot nya videoserien, det är precis vad jag önskat mig!

 2. Catrine skriver:

  Toppen! Tack! Gillar även dina veckomenyer🌻

 3. ingemaa skriver:

  Kjempeflott!

 4. andersthorsander skriver:

  Toppen Sara, ”steget efter” känslan försvann- puts väck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *