28. april 2017

Min blogg är Sveriges bästa trädgårdsblogg!

När kommunikationsbyrån Cision sammanställer trafik och aktivitet på trädgårdsbloggar är det Skillnadens Trädgård som hamnar i topp. Det här är Sveriges bästa trädgårdsblogg!

Det är verkligen otroligt roligt! Vi skojade om den här dagen, Emma och jag, 2013 när vi ägnade en kväll åt att bygga Skillnadens allra första blogg. Det var ett år innan bloggen hamnade här på land.se. "Du kan väl sikta på Sveriges bästa trädgårdsblogg om fem år, sa min kollega Emma." Säkert.

Jag har inte kunnat låta bli att ha det där i bakhuvudet ändå.

2015-2016 var bloggen inte sökmotoroptimerad på rätt sätt, vilket innebar att den var helt osynlig för den som sökte på till exempel blogg + trädgård. Så det blev ingen listplacering. 2016 gjordes ingen blogglista för trädgård. Men så, förra fredagen damp det ner ett litet mail sent på kvällen som gjorde mig jätteglad.

"Din blogg har tagit hem vinsten i Cisions topplista över svenska trädgårdsbloggar." 

Läs gärna mer på Cisions hemsida: "Det är så vansinnigt kul att odla egen mat!" och "Cision rankar trädgårdsbloggar 2017".

Rankningen görs genom att mäta inlänkar, relevans, uppdateringar, läsarkommentarer, samt aktivitet och delningar i sociala medier.

Tack alla som läser Skillnadens Trädgård! Och grattis till alla andra som jag delar listan över bästa trädgårsbloggar med! Se hela listan i länkarna ovan.
/Sara Bäckmo

23 svar till “Min blogg är Sveriges bästa trädgårdsblogg!”

 1. Kerstin skriver:

  Grattis! Men vi som läser visste faktiskt redan det här!?

 2. Tillykke det er så fortjent. I gør et kæmpe arbejde. Hilsen fra Danmark

 3. Marion skriver:

  Inte förvånande men så roligt. Grattis!

 4. Camilla Jansson skriver:

  Grattis!

  Håller med, den är tveklöst Sveriges bästa. ?

  /Camilla (nyfiQen)

 5. Grattis! Jag är inte förvånad dock ? Keep up the god work!

 6. Hanna skriver:

  Absolut rätt vinnare! Den tveklöst bästa alla kategorier!

 7. Lena - lageshus skriver:

  Att den är bäst innehållsmässigtoch kvalitativt visste vi. Kul att den ligger i topp även när det gäller sånt som är mätbart i siffror! Grattis!

 8. Zarah skriver:

  Grattis! <3

 9. Maria Vikman skriver:

  Grattis Sara du är grym! ❤️

 10. cecilia skriver:

  Du är bäst Sara, för att du skriver om din trädgård o hur den ser ut o hur du tänker/ planerar runt den utifrån dina/ din familjs behov...den är inte tillrättalagd eller stylad....utan det är så här det är. Du är en sååå stor människa som vågar visa röran o misstagen, som vi alla råkar ut för då o då, o som får oss att växa som odlare. Du visar verkligen att alla kan, om man vill, o att det inte är farligt att försöka. Lycka till i fortsättningen...vill se mera....Cecilia

 11. Göran skriver:

  Det tycker jag att du är värd. Du har inspirerat mig mycket.

 12. Pia Rithgård skriver:

  Grattis - det är du väl värd. Älskar din blogg och din vlogg ???
  Piapion

 13. Kerstin skriver:

  Grattis!
  Sant!
  Klart den är bäst 🙂

 14. Susanne skriver:

  Grattis det är du värd??

 15. Annika Fredriksson skriver:

  Jätte grattis väl förtjänt?❤️

 16. Monika skriver:

  Grattis Sara!!! Dig väl förunnat!! Jag instämmer verkligen med ovanstående beundrare, din blogg är där jag hämtar kunskap och inspiration. I det icke tillrättalagda klimatet du skapat, en tydlig och öppen information där det framgår att du själv provat och lärt det du skriver om, är det lätt att känna som om man hamnat hos en trädgårdskompis! 🙂 Den man ständigt vänder sig till för att påminna sig om "hur var det nu man bäst gör..."
  Jag använder din blogg som mitt lexikon! Tusen tack!! Kram!

 17. malin skriver:

  GRATTIS !!!!! jag är inte förvånad du är lite som en lärare och trädgårdspsykolog i ett hi hi !!!

 18. Gun-Maj skriver:

  Grattis! Jag förstår precis varför du vunnit, du skriver så mångsidigt och inspirerande. Jag har följt med din blogg i ungefär ett år. Den första tiden var jag helt lycklig över att ha hittat den och det är jag förstås fortfarande. I år testade jag att vinterså för första gången tack vare din blogg. I månadsskiftet februari-mars sådde jag sallad, spenat och morötter inne i ett kallväxthus. Salladen och spenaten har grott, men morötterna har inte visat sig ännu. Lite senare sådde jag rädisor och olika kålsorter som också grott. Jag bor på gränsen mellan odlingszon 4 och 5 i Finland. Tyvärr harvi haft en ovanligt kall april och just nu har vi lite snö ute. Det känns i alla fall bra att ha fått igång odlingssäsongen tack vare att jag vintersått. Hoppas du fortsätter med din blogg!

 19. Keiko skriver:

  Stort grattis Sara! Du är värd all uppmärksamhet och hyllning du kan få för din entusiasm och din generositet!

 20. Ulrika skriver:

  Stort grattis! Har nyligen hittat hit i och med att jag vill lära mig mer om grönsaks/kålodling. Hade missat att länga in bloggen på min lista men nu hamnar du även där. Tack för alla tips du delar med dig av!
  Ha det gott och njut av vinsten!

 21. sandralinneas skriver:

  Stort grattis! Kan inte tänka mig någon blogg som är mer förtjänt än din att få den utmärkelsen!

 22. Topplistan skriver:

  Hej!

  Vi har startat en ny topplista för bloggar på http://www.bloggtopp10.se, om intresse finns så anslut gärna din blogg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *