Min bok Vinterodling är här!!!! - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Min bok Vinterodling är här!!!!

Idag kom så äntligen min nya bok. Lagom till att jorden fylls med fröer som ska spira under hösten och ge mat under vintern. Det är med stor förväntan jag packar upp och snusar på den alldeles nytryckta boken, som jag jobbat med intensivt i snart två års tid.

Sara Bäckmo sitter i växthuset och håller den nya boken bredvid sig.

Så stolt över min nya bok. Vinterodling är den tredje boken om min trädgård.

 

Äntligen, äntligen, äntligen!!! Det är så nervöst att sitta och vänta på en bok. Så många planer, så mycket arbete och emellanåt stor vånda. Just nu är det extra pirrigt eftersom jag via nya webbutiken* sålt nära 1000 böcker till er som läser min blogg - och jag har inte ens sett hur boken ser ut, förrän nu. Galet.

Nåväl. Boken är grym! Jag är så himla nöjd. Vilket superteam vi är som jobbat med den, jag är så tacksam!

Maria Fors Östberg - plåtar alla fantastiska bilderna och är mitt bollplank för texterna!
Maria Ramdén - vår pålitliga vägvisare på förlaget som med stadig hand leder oss genom allt!
Kristin Lidström - tredje gången Kristin förbackar en bok från Skillnadens och hon gör det sååååå fint!
Roos & Tegnér - vårt fantastiska förlag i Malmö som bistår proffsigt och kompetent med ALLT!

 

Ett uppslag från boken med textrubriken Jag odlar mat mitt i vintern.

Många fina uppslag finns i boken. Det är otroligt roligt att äntligen se min text i tryck!

 

Sara visar ett uppslag ur boken.

I boken finns två fina scheman för sådder och skörd som jag hoppas att du som läser ska ha stor nytta av.

 

Boken känns mycket vintrigare än de två tidigare, i färgvalen. I övrigt kommer du som har böckerna Skillnadens Trädgård och Skillnadens skörd att känna igen dig. Särskilt hoppas jag att du ska uppskatta de två stora scheman som jag gjort över sådder och skörd. Det är något av det ni frågar efter allra mest; när ska vi så, var ska vi så och hur.

 

För mig har det varit superroligt att skriva boken om hur jag odlar på vintern, men också lite kluvet. Jag skriver om vad jag gör i min trädgård men vet på förhand att en del kommer att rynka på näsan och tycka att det låter knäppt. Det tycker jag själv emellanåt. Under vintern när jag skrivit intensivt har jag knallat ner till lunchen som Philip snott ihop och beklagat mig. Vad ska folk tro? Det låter så konstigt att skörda allt det här mitt i vintern. Då har han sakligt sagt: "Så kanske det är, men kolla på din tallrik. Där ligger maten!"

Det är bökigt att skriva böcker, kräver mycket fokus och tid. Philip är min största stöttepelare i allt jag tar mig för, även om han sällan förekommer här i mina trädgårdsbetraktelser. Skänk honom gärna en tacksam tanke för allt han bidrar med för att göra min trädgårdsresa möjlig!

 

Köp boken nu: Vinerodling - Skörda när det är kallt!

 

Nåväl. Vad händer nu? Jag har fått en första pall med böcker levererad idag och har behövt beställa mer för att intresset har varit så himla stort. Du som medlem köper alla mina böcker signerade för 245 kr styck, inklusive frakt på webben. Imorgon tisdag samlas mina kollegor Elin, Helene och jag för att göra ett första utskick till er som köpt via webbutiken. Signerade förstås och de första etthundra böckerna skickas med en fröpåse ur kollektionen Så året runt.

Efter morgondagens utskick skickas böckerna veckovis till er som beställer på webben. På lördag nästa vecka har vi stor och fin releasefest på Gunnebo Slott utanför Göteborg. Anmäl dig gärna till evenemanget så vi kan beställa lagom mycket mingelmat!

 

Ett bokomslag av vintrig trädgård och Sara som sitter med grönsaker bland snön.

Här är omslaget till min nya bok Vinterodling - Skörda när det är kallt. Finns i butik 6 september.

 

En del av er frågar om var ni ska köpa boken för att stötta mig på bästa sätt. Det är så jäkla gulligt av er att fråga och jag blir glad över er omtänksamhet. Min egen webbutik är det bästa alternativet, för er som inte kan träffa mig personligen under något av höstens föredrag. Men helt ärligt, köp boken där ni kan. Jag vill ju bara att ni läser! Och provar! Jag ser så mycket fram emot att få se era bilder och ta del av era berättelser från er egen vinterodling kommande månader. Jag ser framför mig att vår odlingsfest liksom aldrig tar slut! Låt oss frossa i skönt grönt hela vintern och peppa varandra varhelst vi råkas. Och var du köper eller lånar boken för att läsa spelar mig egentligen ingen roll. Jag är bara så otroligt glad att du vill läsa!

Tusen tack för att du skänker mig sådan glädje genom att följa mig och ta del av mina trädgårdsäventyr!
/Sara Bäckmo

 

* Flera av er undrar över lösnord i webbutiken, varför behövs det? När du handlar i webbutiken skapas ett konto för att du ska kunna se och följa din order. Kontot betyder inte att du tecknar dig för ett medlemskap och det kostar inga pengar. Det är helt enkelt ett smidigt sätt för dig att se vad du beställt, utan att behöva hålla ordning på mail från vår webbutik. 

27. augusti 2018

9 svar till “Min bok Vinterodling är här!!!!”

 1. bente.lyslo skriver:

  «Grattis» med boken!!
  Jeg gleder meg til den kommer i posten.

 2. Åse Larsson skriver:

  För 3dje året löser du familjens besvär med att köpa födelsedagspresent åt mig. Himla bra att de kommer ut stressad förre min födelsedag. Familjen tackar o jag ser fram emot fler fina lässtunder, tips o råd!??

 3. helena1 skriver:

  Stort Grattis till boken.
  Ska bli så spännande att läsa och få mer tips hur man odlar höst, vinter och vår. Sådde ärtskott för ett par veckor sedan som vi började äta igår. Har även bredsått spenat och ruccola som börjat titta upp. Framförallt ruccolan var supersnabb!!!
  Hade aldrig hänt om jag inte hittat dig på Youtube i höstas <3
  Helena i Medevi

 4. monika.bergman skriver:

  Hej Sara! Jag väntar med spänning på boken som jag beställde direkt den kom. Jag tycker att det är toppen med din egen webbshop!
  Jag har en koloniträdgård på hundra kvadrat som är "min plats" liksom. Bökig, kreativ, full av odlingar, blommor, träd, litet växthus och en pergola med skydd från regn och rusk och två minuter från hemmet dessutom. Nu äter vi egen skörd av rätt många grönsaker och det är en oslagbar upplevelse att gå ut och hämta sin egenodlade mat! Gjorde "spaghetti" från en squash igår som vägde 3,7 kg, fatta lyckan! Jag har en otroligt duktig grannodlare med ursprung i Filippinerna och han läser också din blogg för tips och ideér. Jag håller på och förbereder för höst- och vinterodling och han är väldigt intresserad av att hänga på. Visst är det fantastiskt hur man lär sig nytt och delar med varandra i en gemenskap, odlingslusten förenar! Jag provar med dina tips som guide och det är såå spännande! Hur det kommer att gå vet jag inte, men tänker att det är som en resa - oändligt intressant på vägen! Tusen tack för ditt jobb med hela sajten och all inspiration!

 5. Susanne Ljungberg skriver:

  Hej Sara!
  Jag ser så mycket fram emot att få hem din nya bok 🙂
  Jag har alla tre, men inte någon signatur i det två första.. Men ska bli jätte roligt att få din signatur i denna nya bok den tredje 🙂
  Jag tittar på dina Youtube klipp dagarna långa.. Tittar och har dig i bakgrunden på min dator när jag gör mat städar och fixar.. Kan inte få nog av dig och din underbara trädgård 🙂
  Jag har varit ledsen hela dagen idag den 29e.. Jag fick med mycket stor sorg avboka din medlemsdag 🙁 Pga sjukdom.. Är ju sjukpensionär sen många år.. Med mycket i bagaget 🙁
  Har haft så otroligt mycket värk, jag kunde tyvärr inte köra själv till din dag den 29e..
  Jag undrar om det kommer att komma fler sådana dagar? Ifall man får en ny chans att komma till dig? Hade längtat så att komma och träffa dig 🙂
  Sen undrar jag också när man kan köpa dina fröer? Missade ju även dom hos dig 🙁 🙁
  Men hoppas att ni hade en riktigt bra dag med toppen väder 🙂
  Kram Susanne

  • Sara Bäckmo skriver:

   Tack fina! Och så synd att du inte kunde komma. Vi har haft en underbar dag. Och ja, vi kommer att göra fler medlemsdagar. Förhoppningsvis några stycken under 2019 så det finns fler datum att välja mellan. Vi återkommer. Hoppas få se dig då!

 6. […] om hur en vanlig trädgård förvandlas till ett trädgårdsskafferi. Även aktuell med ny bok ”Vinterodling” vars releasefest hålls under lördagen på Jordens […]

 7. Erika Romero skriver:

  Hej Sara!
  Jag skulle så gärna vilja ha din bok om vinterodling men den verkar inte finnas som e-bok. Tyvärr ksn ja som synskadad inte läsa en pappersbok men i mobil eller läsplatta går bra då man kan zooma in efter behov. Så kommer boken ut som e-bok? Skulle bli så glad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *