19. december 2019

Min första semester!

Det tog några år att nå fram till min första semester på Skillnadens. Nu är den här och det känns så välförtjänt att koppla ner mig en tid och njuta av helgerna med familjen. Så här ser planen ut.

En selfie av Sara i stickat i motljus.

 

Jag älskar mitt jobb! Att ha skapat Skillnadens Trädgård är det bästa jag gjort i jobbsammanhang och jag har aldrig någonsin trivts så bra på jobb som jag gör nu. Faktum är att jag aldrig i hela mitt vuxna liv stannat så länge på en arbetsplats. Skillnadens är min dröm och jag är stolt som en tupp över att ha lyckats hålla det här företaget och min glöd så levande under de här åren!

 

Läs mer: Bloggen från början

 

Att bygga ett företag är en rätt stor apparat. Mitt företag började som en enskild firma 2014 och har utvecklats till ett aktiebolag som omsätter en del, med flera medarbetare och ett rejält driv. Fastän jag har mycket luft i schemat så jobbar jag nästan jämt. Jobb och fritid flyter ihop och den tid jag är fri från arbete spenderar jag med barnen. Så gör också min man Philip. Och det vet ju alla som är egenföretagare att jobbet inte tar hänsyn till att det passerar helger, hur stora och betydelsefulla de än är. Man är alltid på tå för att rädda något eller hugga i om det behövs. Och det har verkligen behövts under de här åren. Spännande!

I år tänkte jag försöka mig på något som jag inte provat förut under min tid som egenföretagare. Jag ska vara ledig över jul och nyår! Det här är galet läskigt, förstås, men jag har världens bästa kollegor som håller i trådarna medan jag kopplar ner mig.

 

 

Nytt projekt

Även om jag är ledig så kommer du inte att behöva vara utan mig som sällskap. Under hela 2019 har jag förberett de här två veckorna minutiöst och jag studsar på tå för att äntligen, äntligen få dela allt detta med dig!!! Jag har redigerat videos och fotograferat och planerat. Laddat upp och laddat ner och skrivit instruktioner till kollegor. Och oroat ihjäl mig för att något inte ska bli som jag tänkt. Varför tror man alltid att skeppet sjunker om man inte ser till det alldeles, alldeles själv?

Nåväl. Så här ser planen ut.

 

Varje dag, från och med idag och tjugoen dagar framåt, kommer du att få se en helt ny video på min YouTube - den svenska kanalen Sara Bäckmo. Jag släpper ett helt nytt projekt, som jag lyckats hålla helt hemligt fram till nu för de allra flesta. Vilken hemlighetsmakare va!?! Glöm inte att prenumerera på min YouTube så du får en notering om när det finns nytt att se. Nya videos publiceras klockan 07.00 varje morgon.

 

Prenumerera på Sara Bäckmo på YouTube här

 

På bloggen publiceras inlägg som jag förberett, med extramaterial till en del av videorna, i form av bilder från månaderna som gått. På Instagram har jag också förberett bilder från året som gått och jag hoppas att du ska få massor av inspiration och trädgårdslängtan genom dem.

På medlemssidorna kommer jag under julveckorna att göra Sara säger till er och sammanfatta året, blicka framåt och dela med mig av tankar om här och nu.

Hi hi, jag fnittrar för mig själv när jag skriver det här för det är så väldigt roligt! Tro inte för en sekund att jag kommer att kunna hålla mig från att kika på reaktionerna i kommentarsfälten så skriv gärna massor. Men jag kanske svarar först är jag firat färdigt jul och nyår med familj och vänner.

 

Julklappar från Skillnadens

Eftersom jag tar ledigt såhär en tid innan jul vill jag passa på att tipsa om att det finns finfina saker från Skillnadens att ge bort i julklapp. Jag gör en lista här om du vill kika. Allt finns i webbutiken och beställs enkelt där. Dessvärre hinner inte böcker som beställs nu nå fram till mottagaren innan jul, men de finns också i webbutiken om du vill kika. Alla böcker är signerade av mig.

Mina böcker
Biljetter till vårens föredrag Odla nytt
Medlemskap på sarabackmo.se (3, 6 eller 12 månader)
Stickmönster (komplettera gärna med eget garn)
Videoserie i 12 delar om min vinterodling
Digitalt föredrag om Skillnadens Trädgård 2011-2013

 

Ett knippe sparris i olika färger.

2020 siktar jag på färg! Redan nu på vintern drömmer jag om sparrisen jag ska skörda till våren. Lila - gärna!

 

Sara med utfällda armar i lila kofta och gräslöken som blommar i förgrunden.

Jag har köpt nytt garn till min ledighet! Ska börja på ett par randiga stickade tights och en tunn omlott-kofta.

 

Under min ledighet ska jag också så. Massor. En sådd om dagen helst. Kål står näst på tur att så under vintern. Den här vackra röda spetskålen heter 'Kalibos'.

 

Nu skickar jag en stor kram till alla er som läser Skillnadens Trädgård och följer i alla tänkbara kanaler! Stort och innerligt tack för att du finns vid min sida! Och ett särskilt tack för alla fina tankar och hjärtan förra veckan när jag hade det riktigt dålig, det värmde. Jag hoppas att du får fira helgerna som du önskar! I januari ser jag fram emot att starta ett nytt odlingsår tillsammans med dig - mot nya äventyr.

God Jul & Gott Nytt År!
/Sara Bäckmo

 

25 svar till “Min första semester!”

 1. marie.malmstrom83 skriver:

  Wow! Vad häftigt!
  Nu blev jag supernyfiken. Grattis till huset!

 2. Lena skriver:

  Underbart Sara! många varma Julkramar till dig. Njut av din välförtjänta semester!
  God Jul & Gott slut på 2019 ?

 3. Annica skriver:

  Nu hittade jag lite mer info om hemligheten ?.
  Ett stort grattis till husköpet ?? . Väntar med spänning för att se om det är vad jag gissar ?.
  Önskar dig en skön semesterplaus och att ni får en stressfri julförberedning och en mysig julhelg ❤️.

  • Sara Bäckmo skriver:

   Hi hi ja, helt hemligt har det ju inte varit dessvärre. Glömde några små detaljer. I somras var det någon som kommenterade på Insta och frågade om vi skulle flytta, men då låtsades jag som ingenting, ha ha!

 4. Katarina skriver:

  Klart du ska va ledig över jul&nyår!❤️Njut och må väl!
  Så spännande med nya projekt, kommer att följa slaviskt som med allt annat du lägger upp??? God Jul och Gott Nytt År!!

 5. anneli.westman skriver:

  Men vad spännande med ett nytt hus..så glad för er! God Jul och Gott Nytt År till dej och dina ❤️

 6. Elin skriver:

  Åh vad roligt och spännande! ?? Och man blir ju så nyfiken, så många frågor som dyker upp!
  Svar kommer väl och det ska bli mycket spännande att följa ❤️

 7. cattismagnusson skriver:

  NYFIKEN??? Ja, verkligen!!

 8. cattismagnusson skriver:

  Det pirrade i hela kroppen.....så jag var tvungen att skicka en kommentar till!!!
  Va himla jättekul!!!!!

 9. rockingbell skriver:

  Så otroligt roligt! Grattis till hus och framförallt trädgård!!! ❤️❤️
  Njut ordentligt av pausen nu!!

 10. Liselott skriver:

  Åhhh jag ryser, SÅ himla roligt och spännande ? Ser verkligen framemot att följa denna resa.
  Jag är så avundsjuk på alla sätt och vis, men inte på nåt negativt sätt utan precis tvärtom - du inspirerar mig galet mycket. Tack!! ?
  Grattis till huset och trädgården och jag får passa på att önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt år ??❤️

 11. Pia Ruthgård skriver:

  Så roligt med spännande nya utmaningar, som vi får följa!!❤️?
  Njut av ledighet och familjemys och jag önskar dig en härlig välsignad jul ?✨?

 12. lillemor.meijer skriver:

  Så roligt att få hänga med på ett nytt projekt med dig. Har anat att du har något på gång (jag läser alltid listan med sålda fastigheter i lokaltidningen) så jag ser nyfiket fram emot att få se dina videos på youtube. Du är verkligen en fantastiskt kreativ människa, jag beundrar din skaparkraft! Fastän jag odlat jättelänge så är du en ständig inspiration för mig! Önskar dig en härlig långledighet och en riktigt God jul!

 13. maryann.fargo skriver:

  Ser fram emot att få se allt du har gjort i hemlighet under året!
  Massa god jul kramar från mig, Martin, hönsen och kalkonerna ❤

 14. Kristin Lönngren skriver:

  Njut nu av en härlig ledighet med familj och mys. Det är du värd! God jul och gott nytt år från Kristin_at_kallegren med familj ❤

 15. teresa.schonander skriver:

  God Jul och gott Nytt År !!!
  Wesolych Swiat Bozego Narodzenia i szczesliwego Nowego Roku
  Zyczy Teresa
  ❤️❤️❤️???

 16. Christina Forsberg skriver:

  Åh...här sItter jag å rynkar pannan! Vad har jag missat... har jag inte kollat ALLT som Sara lägger ut på Fb, Insta och Youtube? Men...Tittade om och om igen på filmsnutten om något hus, men var?
  Det ska bli såå spännande!

 17. Helena skriver:

  Oh. Spännande med nytt projekt ??
  Njut av ledigheten. Vet hur svårt det är att hålla sig från att lägga sig i...?

  Helena i Medevi

 18. elin.sonfla skriver:

  God jul til deg og din familie.
  Nyt tiden med familien og med dine egne prosjekter som fyller opp energien i deg. Det er så utrolig viktig.
  Du mister jo ikke oss trofaste følgere selv om du tar deg litt fri! Men når det er sagt, så gleder jeg meg jo over at du har planlagt noe nytt og spennende for oss som vi kan se i julehelgen. Har god tid til å sitte med datamaskina i ferien og følge med. Og så skal jeg se serien om vinterodlingen enda en gang.
  Varme hilsninger fra Elin i Norge.

 19. Carin Waern Johansson skriver:

  Grattis till ditt nya hus och projekt?! Det ska bli så spännande att få följa??! Ha en fin jul ! Vi ses i mars i Arboga ?? när våren börjar spira ???!
  Carin

 20. Gert Alaby skriver:

  Verkar väldans virtuellt detta. Hur ser verkligheten ut?

 21. Inger Johansson Berglund skriver:

  Tack, vilken julklapp du ger oss! Varje dag! Du är värd en lång och härlig semester ?❤️?? God Jul och Gott Nytt År ???

 22. Riitta Linko skriver:

  Sara,

  så söt lilla hus du har köpt??! Grattis! Jag ser emot att få se alla de kommande videor.

  Njut av din semester☀️?, och God Jul till dig och din familj❣️

  MVH, Riitta från Finland

 23. moa.hc.bergh skriver:

  Vilken fin julklapp till oss följare att just få följa detta i juletid! Tack också för att du är en så inspirerande person! Stark, målmedveten och energifylld ❤️ Kram och god jul P.S ha en riktigt härlig ledighet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *