Stäng menyn

Min plan för årets odling

Förra sommaren var torr som katten. Det var svårt att odla och en hel del blev riktigt dåligt. Med anledning av det har jag tänkt lite annorlunda kring hur jag odlar i år. 

Sara i en selfie med morgonljus på himlen bakom.

Tidig morgon ute i trädgården för att möta solen. Knappt en timme senare syns den över taket bakom mig.

 

Den här veckan gör jag en extra-satsning på min YouTube-kanal och finns live i en sändning från trädgården varje dag. I vanlig ordning har jag svårt att säga exakt när jag trycker på SÄND, det beror lite på hur dagarna ser ut. I morse gav jag mig ut strax efter sex för att möta solen och dig och berätta lite om tankarna inför året.

Vi har inte haft regn på flera veckor och jorden är redan torr på sina håll. Jag har några kom-i-håg som jag ska försöka hålla mig till (med några avstickare förstås...) och de berättar jag om i dagens livesändning.


 

Om du vill prenumerera på min YouTube-kanal blir jag förstås superglad. Det är gratis och då kan du också få en liten notering om när jag sänder live imorgon. Så du inte missar, menar jag!

 

Prenumerera på Sara Bäckmo - Skillnadens Trädgård på YouTube här

 

Kommentera gärna och berätta om dina strategier för att klara ännu en eventuell torr odlingssäsong!

Dessvärre tappade jag kontakten med nätet precis innan jag skulle avsluta, så jag hann inte visa det jag tänkt. Nedan kan du se bilder på varmbänken, det blommande vita persikoträdet och solen som lagom till frukost letar sig upp över grannens ladugård och packar in trädgården i ett vackert morgonljus.

 

Bild ovanifrån på en pallkrage med grönsaker i rader.

Så här ser min varmbänk ut just nu. Jag skördar lite blad varje dag och har vattnat en del nu när det varit varmt.

 

Ett litet spensligt träd, översållat med ljusrosa blommor i massor.

Det lilla persikoträdet 'Ice Peach' blommar för fullt och måste handpollineras så det blir någon frukt framöver.

 

En stående bild på odlingsbäddar i förgrunden och solen som reser sig på en orange himmel bland trädtopparna

Nu har solen hunnit gå upp och sprider sitt ljus över trädgården i sakta mak. Så vackert! God morgon!

 

Tack för att du har kikat idag! Vi ses igen imorgon.
/Sara Bäckmo

08. april 2019