Mina mest lästa inlägg 2018 - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Mina mest lästa inlägg 2018

Under min paus från datorskärmen bjuder jag på lite äldre lästips. Kika här på en del av mitt bästa material – kanske har du missat någon pärla?

Nyskördade grönsaker ligger tätt bredvid varandra.

 

Just nu har jag lite halvlediga dagar, både hemma och på resande fot. Så länge passar jag på att tipsa om några av mina mest lästa blogginlägg, som du kanske vill kika på. En liten sammansställning av sånt ni gillar inom olika kategorier. Hoppas du hittar något som du ännu inte läst och som du har nytta av just precis nu!

 

Mina mest lästa blogginlägg 2018
Snålröra på tomat och squash
Frys in squash
Frysa färska tomater
En viktig bild har blivit stulen
Mitt Instagram vilar

 

Alla inlägg jag skriver som handlar om att frysa grönsaker brukar bli vällästa. Här kommer ett gäng till, så här i skördetider:
Att frysa morötter
Att frysa spenat
Att frysa mangold
Att frysa rödbetor
Att frysa lök
Att frysa sockerärtor
Att frysa paprika
Att frysa dillkronor

 

 

De populäraste recepten 2018
Snabbstekta tomater med pasta
Rabarberdricka
Squashbiffar
Coleslaw på blandade kålblad
Enkel saltgurka

Recepten ligger under medlemsdelen på sarabackmo.se och kan läsas av dig som är medlem eller köpas styckvis. Följ bara instruktionerna om du klickar på länken.

 

En person i vita kläder håller en skål i stenkeramik, fylld med coleslaw i grönt och rött.

Världens godaste coleslaw! Min variant görs på massor av olika kål eftersom jag odlar så många sorter. Resten beror på vad som finns hemma, så salladen ändrar karaktär under året. Foto: Maria Strömberg Bååth

 

Sex fina glasflaskor med rosaröd rabarbersaft står i gräset med vackert ljus som strilar mellan bladen.

Glöm inte att skörda det sista av din rabarber. Rabarber ger ofta fina, saftiga stjälkar hela sommaren om de skördas regelbundet och har stjälkarna blivit hårda och träiga kan du fortfarande göra god saft av dem. Foto: Maria Strömberg Bååth

 

Sånt många frågar mig om:
Det stora inlägget om träflis
Gödsla inomhus med kiss
Skillnadens såkalender
Mitt utbyggda tunnelväxthus + FAQ
Jag gillar min frisyr

 

Några glimtar av mitt och Philips vardagsliv som fyrabarnsföräldrar
Är ni hemma jämt?
Hur en kärleksfull relation kan ge tid för trädgård
Mamma eller Sara?
Vårt geniala städschema
Min älskade – här får du ett bevattningsschema

 

 

Videon här över är min mest sedda video på Youtube. 66 000 gånger har den visats! Och perfekt i tiden just nu, när det börjar bli dags att planera för sin vitlöksodling.

Här är listan på de andra mest sedda videorna, i turordning. Prenumera gärna på min Youtubekanal, där jag lägger upp flera nya videor varje vecka.

Beskär och ta sticklingar av svarta vinbär
Så här odlar jag bondbönor
Odla tomat i hinkar utan botten
Nya täckodlade bäddar utan att gräva

 

Efter önskemål från er som läser har jag gjort flera grönsaksserier på Youtube där du får följa en grönsak från sådd till skörd, med nogranna beskrivningar på varje steg. Titta här:
Kål
Tomat
Sparris
Purjolök

 

 

Just nu njuter jag stort av att se trädgården återhämta sig efter sommarens fruktansvärda torka. Och jag förbereder mig för vintern genom att så och plantera nytt. Det är en härlig tid!

Tack för att du läser och följer min blogg!
/Sara Bäckmo

19. september 2018

3 svar till “Mina mest lästa inlägg 2018”

 1. nina.granath71 skriver:

  Hej Sara!
  Tack för lite ”gamla” lästips. Ligger här hemma i soffan med diskbråck och kan inte göra någonting. Då är dina texter och inspelningar en roligt aktivitet även om jag själv inte kan vara i min trädgård. Däremot har mannen lovat att gå ut och skörda lite idag. När jag berättade vad som behövde göras sa han ”Jag kommer aldrig att hinna allt det innan vi ska på hockey!”, sonen, 19, spelar och mannen är en mycket engagerad lagledare. Så vi kom överens om att han skördar idag och tar hand om skörden den imorgon. Ska bli så gott med egna grönsaker. Har verkligen saknat det!

  Du gör ett fantastiskt arbete med texter, inspelningar och böcker. Vi är många som är tacksamma över ditt engagemang och stora arbetsinsats. Tack Sara att du förgyller våra trädgårdsliv och tillför ny spännande tips och idéer.

 2. Kitty skriver:

  Många lästips där. Du sitter på riktiga skatter!
  Ser framemot att träffa dej och få lyssna på ditt föredrag när du besöker Jakobstad!
  /Kitty

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *