Missade du Skillnadens i TV4?

Här är klippet från torsdagens Nyhetsmorgon. Jag visar nyskördade grönsaker från vårt trädgårdsskafferi och viftar bort Steffos önskan om plats för fotboll i trädgården.

Jag fick en inbjudan till Nyhetsmorgon för ett tag sedan. Rena drömförfrågan eftersom jag i stort sett själv fick bestämma vad jag ville prata om. Trädgårdsskafferiet. Odla och lagra i trädgården. Roligt och lustfyllt. Och inte så krångligt. Jag tror jag fick in åtminstone en del av det jag vill förmedla med mitt odlande. Här är inslaget från morgonen:

 
Vill du se fler klipp med mig, fast från min egen trädgård, kan du gärna kolla min kanal på YouTube: Sara Bäckmo - Skillnadens Trädgård.

 

Kul med en tur till huvudstaden. Stockholm är en fin stad. Men också härligt att komma hem. Barnen och jag skördade rädisor i tunnelväxthuset och byggde med lego. Och, som jag berättade på Instagram, så fick jag höra den dråpliga historien från tre gapskrattande barn om när treåriga Alba idag åkte rutschkana i leksaksaffären. På mage. Med ägg i fickan. Antar att personalen blev förvånad. Nåväl, nu värper hönsen så bra att det blev ägg till torsdagspannkakorna ändå.

Uppdatering mars 2017: Alla hönsen är slaktade, inga finns kvar.
/Sara Bäckmo

31. mars 2016

6 svar till “Missade du Skillnadens i TV4?”

 1. Tove skriver:

  Du är alldeles fantastisk ❤️

 2. Ulla Toll skriver:

  Jag hade också många barn och stor trädgård. Genom barnen lär man sig att leva ödmjukt och i nuet. Det är en fantastisk resa. Läser din fina bok. Ulla

 3. Camilla Jansson (nyfiQen) skriver:

  Heja, heja! Så fantastisk du var, du är bäst.

 4. Caroline skriver:

  Vilket jättefint inslag med dig, vitlökarna, skröfset och Jennys jordmustasch! Jag bor i lägenhet och har precis lekt lite med en jordärtsskocka från kylskåpet genom att göra den till viljes (den spirade) och sätta den i jord i en kruka. Ville bara se vad som hände, och efter 8 dagars ledighet och resa för mig, var den en halvmeter hög när jag steg genom dörren igen. Kul! Kan jag ens äta knölarna som kanske kan odlas i höst? Skockan sattes ju i mars i år och inte förra hösten.....

  • Sara Bäckmo skriver:

   He, he! Grattis! Du har sannolikt början till din första skörd av jordärtskocka. Plantera den ute på balkongen i en tiolitershink med jord och underhåll den ordentligt under sommaren. Till hösten vissnar plantan ner. Låt den stå minst till december eller senare och töm ut innehållet sedan så har du säkert knölar att äta.
   Mina skockor är ännu inte planterade, men kommer att ge fin skörd i vinter ändå. Lycka till! /Sara

 5. Nina skriver:

  Tack för att du delade med dej av TV4 inlägget! Kul att se!
  Jag beunderar dej verkligen 🙂 Gillar dej och ditt härliga sätt att sprida odlingsglädje åt mej och oss alla!
  Din bok den är helt fantastisk med, lättläst men innehåller mycket bra information.
  Jag har odlat lite smått i några år, men siktar på att bli självförsörjande av grönsaker och bär större del av året 🙂
  Tack för all inspiration, bra tips och superbra youtube klipp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *