06. juni 2018

Mitt Instagram vilar

Jag har inaktiverat mitt Instagram-konto för en tid. Mitt privatliv och rätten till det blir ifrågasatt och diskussionen stjäl fokus från det som är viktigt. Nu tar jag en paus.

Skärmdump från min Instagram

 

 

Efter ett oanmält besök på kvällskvisten igår delade jag mina tankar på Instagram och YouTube. Massor av bifall och de allra flesta förstår läget. Det är helt enkelt påfrestande att finnas tillgänglig för människor som vill fråga trädgårdsgrejer i vårt hem och som gör det genom att oanmälda komma hit morgon, dag och kväll. Jag tycker det är jobbigt att behöva vara beredd på att det står folk med kameror i trädgården eller att det knackar på någon som tycker jag ska släppa allt jag har för händerna och stå till tjänst med att svara på frågor.

Dessvärre verkar inte alla förstå problemet och jag känner att det blir oerhört ledsamt att inte möta förståelse i det här. Och jag köper inte för en sekund att jag ska acceptera det bara för att jag är synlig i sociala medier.

 

 

Jag sitter precis med slutversionen av min nya bok, stundande skolavslutningar, utflykter, massor av roligt jobb och en prunkande trädgård som jag gärna vill vara i. Kommentarerna i senaste tråden äter upp mig och jag känner mig nervös och ledsen över att behöva framstå som en idiot som markerar mina gränser. Därför har jag inaktiverat mitt Instagram-konto för några dagar, det går alltså inte att nå för dig som följer. När jag har tänkt färdigt återkommer jag.

Jag avskyr att den här diskussionen tar den vändningen! Instagram är den sociala plattform där jag är allra mest bjussig, som jag driver helt utan intäkter och som är en källa till stor glädje för mig både privat och yrkesmässigt.
/Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *