Stäng menyn

Mycket gjort i solskenet

Sara Bäckmo i en kontemplativ paus.

En dag då jag fastnade. På knä mellan kallbänkarna med fröpåsarna utspridda på marken. Hakan i handflatan. Sol. Sol. Varmt.

Följande har gjorts idag:

- Satt två rader tidig potatis, Orla och Narrow.
- Planterat ut förgrodda bondbönor.
- Kopplat på vattenslangen, vattnat varmbänk och höstsådder.
- Sått bladgrönsaker, rädisor och kål.
- Sått färdigt alla höstmorötterna.
- Satt fem fådda jordärtskockor som är alldeles runda (!).
- Grävt ner fem hinkar bokashi.
- Sått bondbönor och gråärt.

Sistnämnda sådden gjordes enligt metod som Johan Karlström Andebratt delat med sig av i klipp på www.odlingstv.se. Verkar vara ett bra sätt eftersom plantorna lär bli stadigare och dessutom stöder varandra under säsongen. Lite ovant dock eftersom jag brukar så mina i rader eller dubbelrader annars.

Fått ett fint erbjudande av mina grannar när det gäller parkering inför Tusen Trädgårdar. Varit tveksam till att anmäla Skillnadens Trädgård till evenemanget den 29 juni då jag inte kunnat lösa just parkeringsfrågan. Nu ser det ut som om en ordentlig parkeringsplats för dagen kan ordnas ca 400 meter bort. Det ska väl inte vara något problem?

Nu pluggar jag in en ny ljudbok och planterar om mina frösådda lila sparrisplantor.
/Sara Bäckmo

29. mars 2014