#MyFavouriteVideo - Sara Bäckmo
Stäng menyn

#MyFavouriteVideo

Min engelska YouTube-kanal har blivit nominerade till en challenge. Här är min video där jag delar en av mina favoritvideos från den egna kanalen och dessutom tipsar om tre andra kanaler jag gillar.

Sara Bäckmo står i trädgården med beteshagen bakom sig, vinter.

 

För några veckor sedan började det plinga från mina sociala medier-konton när följarna hörde av sig med glada tillrop. Har du sett att du är nominerad? Vad kul att du är nominerad! Grattis och grattis igen!

Jag hade blivit nominerad till en utmaning på YouTube - #MyFavouriteVideo - att dela en favorit bland de egna videorna från kanalen och sedan nominera tre andra kanaler att göra detsamma. Det var kanalen  Homemade & homegrown & home in nature som nominerade min engelska kanal Sara's Kitchen Garden och det var grymt kul.

Videon jag väljer som min favorit berättar jag om i videon nedan. Jag passar också på att rosa tre superfina kanaler jag gillar och visar sekvenser ur några av deras videor som fastnat hos mig lite extra.

 

 

Kanalerna jag tycker att du ska kolla in är alltså:

 

Sara och YouTube

YouTube är en fantastisk plattform tycker jag, både för mig privat och i mitt jobb som influencer. Det är en väldigt enkel plattform att använda och vem som helst kan skapa ett konto för att visa sin verkligen inom olika områden. Bredden gör det superintressant! Här finns de allra enklaste videor där kunniga, och ibland väldigt mycket mindre kunniga, entusiaster delar sina göromål. Och så finns det proffsmaterial från stora mediebolag som en kontrast. När jag då och då hittar guldkorn blir jag så glad! Det kan handla om nästan vad som helst. Människor som kan förmedla en story och göra sin grej intressant finns det alltid något att lära av!

 

Läs mer: Hur jag jobbar med YouTube

 

Själv började göra videos från min trädgård på svenska år 2012. Nu driver jag två YouTube-kanaler som uppdateras regelbundet:

Svenska: Skillnadens Trädgård
Engelska: Sara's Kitchen Garden

Just nu publicerar vi två-tre videos per vecka på respektive kanal. Sedan ett år tillbaka har jag hjälp via ett produktionsbolag med att spela in och redigera videor, men jag gör fortfarande mycket själv. Det står alltid cred för foto och redigering i beskrivningen till videon de gånger någon annan gjort jobbet bakom, om du är nyfiken på vem som filmat och redigerat.

 

Inspiration

Ni är många under åren som frågat vad jag inpsireras av till min trädgård och på YouTube hittar jag otroligt mycket som väcker min nyfikenhet. Under hösten har jag till exempel kikat på flera videos om sharon-/persimonfrukter för att lära mig mer om hur jag ska sköta mitt lilla träd i tunnelväxthuset, mestadels amatörvideos. Jag odlar ju många exotiska träd i mitt tunnelväxthus och har mycket att lära när det kommer till beskärning och pollinering till exempel. Eftersom det inte finns så mycket dokumenterat på nätet från svenska odlingar plöjer jag istället videos från utländska odlare. Då söker jag efter det jag letar efter, snarare än att återvända till särskilda kanaler.

 

Följ mitt arbete som influencer: Min business

 

En viktig del som YouTube ger är all inspiration vad gäller innehåll och form som jag fyller på rent yrkesmässigt. För att utvecklas är det helt enkelt roligt att se vad andra kreatörer gör och hur de hanterar både innehåll och form. När det gäller produktion är det inte främst trädgårdsvideos jag kollar på. YouTube handlar väldigt mycket om att paketera videos inte bara i ljud, bild och innehåll, det är också jätteviktigt att känna till hur jobbet bakom skärmen ska göras med. Där finns många andra influencers att inspireras av inom vitt skilda områden och de flesta är mycket påhittiga.

Jag gläds också väldigt när jag hittar oväntat bra material som känns lustfyllt och inspirerande att kika på, utan att produktion eller innehåll går att applicera direkt på mitt eget material. I somras kände jag mig rätt sliten efter att ha jobbat hela den jättevarma sommaren med nästa bokmanus. Då var det roligt att hitta Erik Aanderaas kanal med grymt fint material om segling, som fick mig att vilja rusa ut i trädgården och göra nya videos.

Så, nu får vi se om Richard, Erik och Vivi eventuellt vill dela sina favoritvideos med oss. Håll utkik!
/Sara Bäckmo

 

 

14. december 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *