Nästa vecka: Live på YouTube varje dag

Jag är flitig med att dela mitt arbete i trädgården genom flera olika sociala medier. Kommande vecka fokuserar jag på YouTube och gör rejäla livesändningar varje dag. Missa inte!

Sara Bäckmo i färgglad halsduk och mössa.

 

Med start imorgon måndag kommer jag att sända live på YouTube varje dag - hela veckan lång. Det blir en höstutmaning, en kul sådan!

Livesändningarna på YouTube är väldigt uppskattade av er som följer Skillnadens, både på den svenska och engelska kanalen. De är super-roliga att göra! Men eftersom dagarna vanligtvis är proppfyllda med skrivjobb blir det inte så ofta jag hinner med. Nästa vecka gör jag tvärtom. Jag väljer YouTube framför tangenterna!

Livesändningarna görs dagtid, men ej på bestämda tider eftersom jag jobbar ganska oregelbundet. Jag har följare både i Sverige och i andra länder (nära 10 000 pers läser min engelska blogg Sara's Kitchen Garden varje månad!!!) och därför kommer jag att göra livesändningarna på den engelska YouTube-kanalen Sara's Kitchen Garden, så att alla kan följa med och förstå. För att få en notering om när jag drar igång kameran får du gärna prenumerara på kanalen så du inte missar. Det är gratis och du binder dig inte till några köp eller liknande genom prenumerationen.

 

Prenumerera här: Sara's Kitchen Garden på YouTube

 

Jag kommer att försöka vara flitig med att svara på frågor under veckan. Är det något du tycker lät krångligt på engelska får du gärna fråga på svenska i kommentarsfälten så ska jag försöka svara på svenska med så det blir begripligt.

Dessutom kommer varje livesändning att publiceras som ett blogginlägg så att du lätt kan hitta dem från sajten (både svenska sarabackmo.se och engelska sarabackmo.com) och titta i efterhand.

 

Vad vill du se?

Jag har gjort en liten plan för veckan, förstås, men vill väldigt gärna ha förslag på sånt som du skulle vilja se mer av. Berätta gärna om du har några önskemål så ska jag försöka plocka upp några ämnen varje dag.

Själv tycker jag att det här ska bli jätteroligt! Jag ser i väderprognosen att det väntas både sol, moln, regn och snö under veckan. Spännande. Hoppas du gör mig sällskap! Vi ses snart!
/Sara Bäckmo

27. oktober 2018

6 svar till “Nästa vecka: Live på YouTube varje dag”

 1. Lollo skriver:

  Åh så roligt det ska bli. Har höstlovssemester så jag kan hänga med?Hur gör du med din växtföljd som du berättade om en nyordning i (potatis efter kålen) för ett eller ett par år sedan nu när ni samodlar potatis i stor skala? Odlar du så mycket potatis själv också så du roterar på fyra år eller har du gjort andra anpassningar?

 2. Marie Carlsson skriver:

  Hej! Jag har för första gången odlat piplök, den blev stor och frodig och står fortfarande fin i landet. Jag vill gärna ha kvar den som flerårig, hur är bästa sättet att skörda den på då? Ska man bara klippa av de gröna rören eller kan man skära av den längre ner och den återkommer ändå? Och i så fall hur långt ner? /Marie

 3. Marie skriver:

  Jag ser verkligen fram emot mer av trädgårdsprat. Uppenbarligen är detta ämne outtömligt. Mitt önskemål just nu är att få lite råd. Under hela sommaren har jag varit drabbad av sorgemyggor i nästan hela min trädgårdsodling; ett bekymmer som kanske du, Sara, eller någon av dina många följare har mer kunskap om. Jag har använt nematoder vid två tillfällen, snusvatten, vinägerblandning och inget har hjälpt. Några växter ryckte jag upp redan i uppdrivningsstadiet. Den jorden torkade jag ut i solen och tror därmed att jag då tog död på myggorna eller ligger möjligen något kvar? Dör verkligen ägg och anlag av soltorka och/eller minusgrader? De övriga växterna, de jag trots allt lät fortsätta leva finns nu kvar i växthuset i sällskap av hundratals sorgemyggor. Mysigt för dem...Jag har, konstigt nog, haft tålamodet att fortsätta vårda dessa växter med bevattning, gödsel och annat, trots att de knappt vuxit eller gett någon skörd. Ex.: melon stor som ett blåbär. Nu är alltså läget att jag inte vågar göra som planerat, alltså så mina frön såsom bl a vintersallad, där i växthuset. Ska jag slänga ut all jord för att torka ut den, frysa ut, sanera hela växthuset, stänga till och inte öppna förrän...ja, när vågar jag? Kan jag lita på att sorgemyggorna är borta till våren? Finns det någon där ute i ”trädgårdsvärlden” som har någon aning? Jag skulle gärna vilja dryfta detta. Tips från mig / Marie på Gotland

 4. kerstin.h.olsson skriver:

  Har du några bra tips på hur man begränsar jordlopporna? Jag förstår att man inte blir av med dem helt o hållet, men lite färre / mindre angrepp vore toppen!

 5. veronicaflojt skriver:

  Jag jobbar, kan jag kolla live sändningarna i efterhand??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *