16. november 2014

Njut av årstiden som är nu

Röd spetskål 'Kalibos'.


Det är ibland lätt att längta lite för mycket till sommaren. Som om det är den årstid i en köksträdgård som alltid skåpar ut de andra. Så trodde jag åtminstone att det var innan jag blev en odlarsjäl. 

Nu ser jag skönhet, lugn, ätbarhet och nytta i alla årstider. Det är verkligen en fröjd att få bo i ett klimat där årstiderna hela tiden växlar och utmanar mig i mitt varande och kännande. Jag inbillar mig att människan precis som växterna behöver de olika perioderna som ett år har att erbjuda. Vi är ju en del av naturen liksom allt levande omkring oss.

På bild syns ett underbart gott och lite frostkänsligt kålhuvud av sorten 'Kalibos'. Det är en röd spetskål. Ännu är det inga minusgrader i antågande, alltså kommer den att få stå kvar ännu ett litet tag i landet. Annan kål tål frost bättre och har många veckor kvar ännu innan det är tid för skörd. 
/Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *