11. juni 2015

Ny hemvist för min blogg

Skillnadens blogg har fått ny kostym på Lands helt nya sajt. Kul att vara en del av den!

Flytten innebär att en rad personer som är långt mer kompetenta än jag själv inom bloggeriet har sett över alla funktioner och gjort hela bloggen lättare att läsa.

Några av förändringarna är att det blir lättare att hitta material i de olika kategorierna, som du hittar i högerspalten. Framförallt är jag glad över att Skillnadens mat inte längre ligger undangömd utan är lätt att finna. Där samlar jag recept på vardagsmat vi lagar av det jag odlar.

Nu är det också lättare att hitta inlägg om annat som kännetecknar min köksträdgård. Som täckodling och tunnelväxthus.

Du som följt bloggen sedan årsskiftet har kanske skickat iväg en kommentar till något inlägg men inte fått svar? Nån inställning har gjort att jag inte sett när kommentarer lämnats. Oerhört pinsamt att upptäcka kommentarer flera månader efter att de lämnas, men nu har det blivit ändring på det. Fritt fram att kommentera direkt på bloggen nu, ställ frågor och skicka tips på nåt jag kan ha nytta av, så ska jag svara så snart jag kan.

Allt gammalt material på bloggen finns fortfarande kvar, det är bara utseende och funktioner som är nya. Jag blir jätteglad om du tycker materialet är värt att dela vidare och det kan du lätt göra direkt från inlägget genom en meny under rubriken eller längst ner i inlägget. Visste du att det finns närmare 300 olika digitala plattformar att dela inlägg på? Känner mig plötsligt som nybörjare med de få jag själv använder, även om Skillnadens ser ut att vara Sveriges mest gillade privata köksträdgård i sociala medier. Fantastiskt!

Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest

Den vackra blomknoppen överst i inlägget är en ringblomma 'Touch of Red Buff', den är mycket vacker tillsammans med kål. Senare idag kan du läsa hur jag planterar ut kål i min täckodling.
/Sara Bäckmo

4 svar till “Ny hemvist för min blogg”

 1. Jag följer dig genom alla nya skiften och gläds med utvecklingen hela tiden ☺️. Nu ääääääntligen har nästan hela min köksträdgård blivit planterad och sådd i. Känner mig mycket sen i år. Idag ska kållandet täckas in med Lill ?. Savojkål är en nyhet för mig i år. Kram Cia

  • Sara Bäckmo skriver:

   Då är du betydligt längre fram än jag i år Cia! Har massor kvar att sätta ut. Inte hunnit med. Och första trädgårdsbesöket är redan på lördag. Tack för pepp! Kramar

 2. Bessan von Ehrenheim skriver:

  Jättebra! Har haft svårt att hitta när jag letat efter ett äldre inlägg.

  Fråga: när du skriver att du sätter ner försådda plantor där det blir ledig plats, betyder det att du inte är så noga med växtföljd, pga din täckodling? Hälsn Bessan

  • Sara Bäckmo skriver:

   Hej,
   Jag är jättenoga med min växtföljd. Men flera grönsaker hamnar lite utanför, de som inte drabbas av sjukdomar eller direkt för sjukdomar till jorden. Rödbetor, baljväxter, sallat, spenat och sånt där. De driver jag upp och sätter ut när det blir plats ledig. Men morot, kål, gurka och potatis är jag mer försiktig med och låter dem ta plats i ett på förhand utvalt kvarter. Hälsningar Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *