Ny podcast om bråttom-sådder

Dags för veckans podd från mig. Idag berättar jag om fem grönsaker som jag behöver så himla kvickt för att få skörd innan vintern. Bråttom-sådder känns som ett bra namn för dessa.

Sara fotograferad i tunnelväxthuset i randig kofta och solglasögon

Tunnelväxthuset får agera studio för inspelning av min podd, juli 2019.

 

I förra avsnittet av Skillnadens var jag så peppad för sommarsådd. Nu har jag dragit igång min såkalender här på sajten, där medlemmarna och jag sår en ny grönsak varje dag (efter förmåga). Men jag har några grönsaker som brådskar särskilt med sådd, både i såkalendern och utöver den. Här tittar jag in i ett lite kortare avsnitt för att berätta om de brådskande sommarsådderna.

 


 

Veckans avsnitt är lite kortare eftersom jag också publicerat ett avsnitt på engelska senaste dagarna. Det är ett litet sidospår, som jag funderat på att göra ett tag. Nu fick jag feeling och kastade mig ut i detta nya projekt för att se var det kan leda. Mitt första engelska poddavsnitt kan du höra här nedan. Den podden är inte registrerad på iTunes och Spotify än, det tar sån himla tid att bli godkänd men det hade jag ju glömt bort till den här publiceringen. Senare kan du följa Sara's Kitchen Garden där med om du är nyfiken.

 

 

Här hittar du Skillnadens podd

Glöm inte att lämna en kommentar och/eller ett betyg på podden i din app, då blir jag superglad!

Min podd heter alltså Skillnadens av Sara Bäckmo. Du kan höra den via appar för poddar, som i iTunes och Acast till exempel. Du kan också lyssna här:

 

 

Podden har ingen egen hemsida eller undersida här på bloggen, men du når den genom blogginlägg för varje nytt avsnitt. Välkommen att höra av dig om du har frågor eller kommentarer. Tack för att du lyssnar!
/Sara Bäckmo

 

04. juli 2019

6 svar till “Ny podcast om bråttom-sådder”

 1. Katinka skriver:

  Tack! Precis vad jag önskade just nu! Ett sista-minuten tips. Jag tänker så allt utom grönkål, det har jag tillräckligt. Men det får bli pluggsådder i väntan på ledig plats när sommarpotatisen är skördad.

 2. Anni skriver:

  Åh. Alla dessa har jag i huvudet just nu. (inte broccoli men jag tror jag sår det med.)
  Sådde röd och gul beta igår. Och idag o i morgon sallat, morot, grönkål..

  Men är det jätte dumt att så morötterna där jag senaste veckan dragit upp just morot?
  Har inte ännu haft problem med morotsfluga. Peppar peppar...

 3. Soso skriver:

  Hej Sara,
  Så trevligt avsnitt! (Som vanligt, lyssnar om och om igen både på Skillnadens podd och Två odlare emellan).
  I detta avsnittet så nämner du dun växtföljd, och det är något jag funderat mer på just när man serieodlar. När byter du år i växtföljden? Gör du det på våren? Och hur gör du med t ex din sommarsådda kål? Sätter du ut de plantorna i samma bäddar som du odlat kål i och redan skördat?
  Själv har jag bara en liten villaträdgård och min köksträdgård består av 4 bäddar/lådor i ungefär pallkrage-storlek. I en av lådorna står några broccoli-plantor, ska jag sätta mina sommarsådda spetskål i den sen?

 4. Ninnie skriver:

  Ungefär samma som jag frågade i senaste lökartikelns kommentarsfält....och då har jag ändå 8-9 pallkragar! Svårt med växtföljden i normala fall (potatis odlar jag i hinkar) och med höstsådd lök också, förutom vitlöken, blir det inte enklare att få till det!

 5. kml.johansson skriver:

  Ja de undrar jag också om. Kan jag sätta ut nya kålplantor på samma plats som de stått kålplantor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *