Ny podd med barnens frågor - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Ny podd med barnens frågor

I veckans poddavsnitt svarar jag på frågor från barn som på olika sätt följer Skillnadens. Det handlar förstås en hel del om odling, men också om mitt jobb.

Porträttbild på Sara i rosa mössa och färgglad kofta.

 

Hej, hej! Nu är det äntligen dags för ett nytt poddavsnitt. Jag tog en liten paus från podderiet för att göra färdigt mitt bokmanus och sedan åka till havet och bada med barnen. Men nu är jag laddad för nya avsnitt! Först ut är ett avsnitt med frågor och svar.

För några veckor sedan bad jag er som är barn att skicka frågor till mig. Det kunde handla om odling eller vad som helst. Och det kom massor av frågor. Tack alla! Här nedan kan du höra avsnittet. Det finns också i appar för poddar och kommer snart att publiceras på YouTube med.

 

 

Jag spelade in det här avsnittet för en tid sedan och svarade då på alla frågor som hade kommit in. Det blev ett låååååååååångt avsnitt - nästan en timme. Du kan pausa om du tycker det blir för långt och lyssna i omgångar när du har tid.

Nu ser jag i efterhand att flera har frågat saker, men de har jag alltså inte svarat på i det här programmet. Om det är många barn som vill fråga mer grejer kan jag göra ett nytt avsnitt med frågor och svar en annan gång.

Hoppas du gillar att lyssna!

 

Några fakta

Växten oka (som ser ut som en ap-rumpa) heter Oxalis Tuberosa. En kul grej är att det faktiskt finns en ätlig frukt som heter ape-röv (mespilus germanica på växtspråk)!

Charles Dowdings YouTube-kanal hittar du här.

Erik Aanderaas YouTube-kanal hittar du här.

 

 

Här hittar du Skillnadens podd

Glöm inte att lämna en kommentar och/eller ett betyg på podden i din app, då blir jag superglad!

Min podd heter alltså Skillnadens av Sara Bäckmo. Du kan höra den via appar för poddar, som i iTunes och Acast till exempel. Du kan också lyssna här:

 

 

Om du vill ha lite extra så har jag också en engelsk podd, som en liten utmaning till mig själv. Den hittar du på iTunes och här:

 

 

Poddarna har inga egna hemsidor eller undersidor här på bloggen, men du når dem genom blogginlägg för varje nytt avsnitt. Välkommen att höra av dig om du har frågor eller kommentarer. Tack för att du lyssnar!
/Sara Bäckmo

 

13. september 2019