20. mars 2019

Premiär för ny serie om att odla på vintern

Äntligen är det hög tid att trycka på publicera! Idag börjar vi visa min nya trädgårds-serie om vinterodling. Här kan du följa min odling från juli 2018 till maj 2019 och se hur vintern och skörden passerar månad för månad. 

Skördebild på rotsaker, kål och färska blad som ligger på marken.

Så här fin mat kunde jag plocka upp från landen och lagringsplatser utomhus i februari 2019.

 

En rätt vanlig trädgård kan producera massor av mat också när det är kallt! Om folk bara visste vilka möjligheter vi har tror jag att odlings-året skulle se annorlunda ut, liksom våra matvanor. Det här hoppas jag kunna bidra till och kanske kan mitt nya projekt vara en bit på väg.

Sommaren 2018 började jag att spela in en serie längre avsnitt till min YouTube-kanal för att skildra köksträdgården under nästan ett års tid. Ett viktigt ben i min odling är ju att använda trädgården aktivt under en så stor del av året som möjligt och anstränga mig riktigt för att skörda också när det är kallt. Delar av vinterns odling har du kunnat se här på sajten med jämna mellanrum, men jag har sparat det gottigaste till den här serien.

Del 1 i serien är inspelad i juli 2018 och blir lite av en introduktion till det här med vinterodling. Du får se massor av min sommarträdgård och höra hur jag resonerar kring det märkliga och samtidigt mäktiga med att odla när det är kallt. Här kan du smygtitta på avsnittet.

 

Se hela avsnitt 1 i serien Vinterodling här!

 

Hela avsnittet är femton minuter långt och finns att se på sarabackmo.se som en del av mitt medlemsmaterial. Det kostar 79 kronor per månad att vara medlem och medlemskapet kan köpas löpande eller för en sammanhängande period om 3, 6 eller 12 månader. Det finns ingen bindningstid för medlemskapet, det kan avslutas när som helst.

Serien om min vinterodling publiceras med ett avsnitt per vecka från och med idag, och du kan alltså se hela serien om du är medlem i tre månader framåt. Serien kommer senare att finnas tillgänglig i butiken på sarabackmo.se som en del i en webkurs om vinterodling.

 

Bli medlem på sarabackmo.se här!

 

Frågor och svar ikväll

För att fira premiären av serien om vinterodling finns jag tillgänglig för att svara på era frågor ikväll fram till klockan 20.00 på Skillnadens Facebook-sida, i den publicering som handlar om det här inlägget. Jag svarar på så många jag kan och väljer då i första hand de som handlar om vinterodling. Fråga på!

 

Många som provat

Något av det som varit roligast för mig den här vintern har varit att få ta del av era bilder och berättelser. För några år sedan rynkade de flesta på näsan och tyckte det lät knäppt att övervintra, skörda och så nytt på vintern. Nu är experimentlusten plötsligt större. Det är helt overkligt kul att få se bilder som ni skickar och läsa när ni skriver om hur ni lyckats! Det här med odling är så otroligt kraftfullt, det påverkar oss och får oss känna både glädje och stolthet. Jag hör också flera säga precis som jag, att det nästan är roligare att odla på vintern!

Om du vill får du gärna skicka några bilder på din vinterodling och vinterskörd jag kan dela vidare som inspiration i Skillnadens kanaler. Maila max fyra bilder samt en kort presentation och berättelse om dig och din trädgård, till info@sarabackmo.se.

Hoppas du vill se serien om vinterodling och hittar inspiration i den! Tänk på att förbereda din odling i god tid genom att skapa växtplatser som är smidiga att odla när det är kyligt och så massor av grönsaker så du inte hinner äta upp allt redan på hösten.
/Sara Bäckmo

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *