04. januari 2023

Nystart för podd och odling - 3 tips

Nystart för Skillnadens podd! Jag ger tre tips på enkla odlingsgrejer för vintern, för dig som vill pinna ut och göra något i din köksträdgård.

Kvällsmys i frustugan med årets första poddinspelning.

 

Odlarvänner, nu är det dags för en nystart! Nytt år innebär en del nytt och nygammalt innehåll här på Skillnadens. Som ni kanske hört nämnas någon gång i slutet av förra året så kommer jag att plocka upp min bandare och börja podda igen. Skillnadens podd återuppstår!

Första avsnittet för året är inspelat och publicerat. Du kan höra Skillnadens podd där poddar finns, till exempel i Spotify och i appar för Android och iPhone. Och du kan alltid höra senaste avsnittet här på sajten, om du skulle föredra det.

 

 

 

 

Länkar med tips

Om du vill veta mer om mig och min bakgrund kan du läsa:
Sara Bäckmo - Vem är jag?

Om du vill läsa om hur Skillnadens blogg blev till kan du läsa:
Bloggen från början

Om du vill veta mer om att kompostera med bokashi i krukor kan du läsa:
Möt våren med bokashi i krukorna

Om du vill läsa om vintersådd av grönsaker kan du läsa:
Vintersådd för rookies

Om du vill få tips om att så på frusen mark kan du läsa:
Konsten att så i snö

 

Hoppas du vill lyssna på veckans poddavsnitt och blir glad av lite vinterpepp för trädgården! Om du vill titta förbi Skillnadens handelsträdgård i helgen (6-8 januari 2023) så har vi öppet fredag-söndag klockan 10-16, jag jobbar hela helgen. Välkommen!
/Sara Bäckmo

3 svar till “Nystart för podd och odling - 3 tips”

 1. M skriver:

  Bra tips! Är första året för mig med bokashi, hoppas på att kunna producera större andelen jord som jag behöver i en förlägning. Jag har de senaste åren vintersått dill i en klotgrill. Har på locket till februari. Fungerar bra och sniglarna hittar inte upp. Har märkt att vintersådd på friland gör att växterna får lite försprång på sniglarna och hinner växa på sig och klarar sig bättre än vid vårsådd.

 2. Lollo Loggert skriver:

  Bara älskar din ödmjukhet. ”Bara” Odlingsinspiratör!
  Det är du verkligen! För mej och så många.
  Du har så mkt kunskap du generöst delar med dej.
  Ses mera på din medlemssida!
  💚

 3. grimslett skriver:

  Tack Sara för att du så frikostigt delar med dig om allt. Jag har följt dig sedan du skrev i tidningen Land för många år sedan. Det jag kan om odling har jag lärt av dig, genom dina artiklar, poddar, medlemsidan, livesändningar osv. Du har tagit ner odlingen till en nivå, som alla förstår. Jag började med 4 pallkragar, nu har jag 12 pallkragar, ett växthus glas 11,4 kvm en tunnel 18 kvm samt friland på ca 30 kvm , som växer för varje år.
  Dina böcker är min bösta kvällslektyr. Förstår du vad du gjort för odlingen i Sverige.
  Tack för att du finns.
  Siv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *