Nystart för podd och odling - 3 tips

Nystart för Skillnadens podd! Jag ger tre tips på enkla odlingsgrejer för vintern, för dig som vill pinna ut och göra något i din köksträdgård.

Kvällsmys i frustugan med årets första poddinspelning.

 

Odlarvänner, nu är det dags för en nystart! Nytt år innebär en del nytt och nygammalt innehåll här på Skillnadens. Som ni kanske hört nämnas någon gång i slutet av förra året så kommer jag att plocka upp min bandare och börja podda igen. Skillnadens podd återuppstår!

Första avsnittet för året är inspelat och publicerat. Du kan höra Skillnadens podd där poddar finns, till exempel i Spotify och i appar för Android och iPhone. Och du kan alltid höra senaste avsnittet här på sajten, om du skulle föredra det.

 

 

 

 

Länkar med tips

Om du vill veta mer om mig och min bakgrund kan du läsa:
Sara Bäckmo - Vem är jag?

Om du vill läsa om hur Skillnadens blogg blev till kan du läsa:
Bloggen från början

Om du vill veta mer om att kompostera med bokashi i krukor kan du läsa:
Möt våren med bokashi i krukorna

Om du vill läsa om vintersådd av grönsaker kan du läsa:
Vintersådd för rookies

Om du vill få tips om att så på frusen mark kan du läsa:
Konsten att så i snö

 

Hoppas du vill lyssna på veckans poddavsnitt och blir glad av lite vinterpepp för trädgården! Om du vill titta förbi Skillnadens handelsträdgård i helgen (6-8 januari 2023) så har vi öppet fredag-söndag klockan 10-16, jag jobbar hela helgen. Välkommen!
/Sara Bäckmo

04. januari 2023

10 svar till “Nystart för podd och odling - 3 tips”

 1. M skriver:

  Bra tips! Är första året för mig med bokashi, hoppas på att kunna producera större andelen jord som jag behöver i en förlägning. Jag har de senaste åren vintersått dill i en klotgrill. Har på locket till februari. Fungerar bra och sniglarna hittar inte upp. Har märkt att vintersådd på friland gör att växterna får lite försprång på sniglarna och hinner växa på sig och klarar sig bättre än vid vårsådd.

 2. Mona Sandberg skriver:

  Så roligt o gott med dina fina tips, påminnelser o stora glädje som nu sprids till mig o oss till kommande odlingsår för att ta vid vad jag påbörjat lite. Sen eftermiddagslyssning som ger härlig inspiration till morgondagens ryck!!
  //Mona

 3. Lollo Loggert skriver:

  Bara älskar din ödmjukhet. ”Bara” Odlingsinspiratör!
  Det är du verkligen! För mej och så många.
  Du har så mkt kunskap du generöst delar med dej.
  Ses mera på din medlemssida!
  💚

 4. grimslett skriver:

  Tack Sara för att du så frikostigt delar med dig om allt. Jag har följt dig sedan du skrev i tidningen Land för många år sedan. Det jag kan om odling har jag lärt av dig, genom dina artiklar, poddar, medlemsidan, livesändningar osv. Du har tagit ner odlingen till en nivå, som alla förstår. Jag började med 4 pallkragar, nu har jag 12 pallkragar, ett växthus glas 11,4 kvm en tunnel 18 kvm samt friland på ca 30 kvm , som växer för varje år.
  Dina böcker är min bösta kvällslektyr. Förstår du vad du gjort för odlingen i Sverige.
  Tack för att du finns.
  Siv

 5. Linda Alfredsson skriver:

  Åh Sara! Att få höra dig i poddform igen var precis den peppen jag behövde! Älskar just ditt format där det är just bara du. Blir så lugnt och skönt.
  Tack för att du tar dig tid att podda iår.
  Du är så bra!

 6. Maria Wernersson skriver:

  Åhhh SÅ glad jag blev när jag upptäckte att podden nystartat!!! Hurra!!! Och jag har idag faktiskt varit ute och precis som du sa börjat rensa en lång sandbädd! Innan jag lyssnade alltså. Sen tänkt vinterså morot där! Och har också tanken att ta ett land i taget och rensa upp! Min trädgård är också minst sagt kaosig! Utmattade jag har liksom inte haft kapaciteten att hålla efter ogräs och annat. Men nu känner jag att jag har försprång då jag börjar rensa i januari! Har provat bokashi förut, men slutade. Nu blev jag inspirerad att börja igen! Och också ha 7 hinkar igång samtidigt. Har fyra hemmaboende barn och man. Kan man ha hinkarna ute medan de fylls på? Vill inte ha sju hinkar i köket liksom. Haha! Och till middagen idag åt vi b la ugnsrostad palsternacka som jag skördade på friland igår. Skördar också friskt av purjolöken som står ute. Och en del vintersallat. Allt jag kan har jag lärt mig av dig!!! Tusen miljoner TACK!!!

 7. Lotta Pettersson skriver:

  Tack för inspirationen till en nystart efter att jag haft en rad misslyckanden. Min stuka frös och all rotselleri gick åt pipan. Svartkålen kroknade av temperaturväxlingarna som varit och rådjuren bröt sig in och åt upp min blomsterkål.Nu ska jag ska ut och testa vinterså och titta framåt istället för att sörja det som gick fel...

 8. Heléne Svedberg skriver:

  Vill bara säga att jag verkligen uppskattar ditt ”poddande”, Sara. Stort och smått inom odling ….och lite annat❤️. Peppande, inspirerande och med härlig stämma….ja, jädrans bra helt enkelt. Ser fram emot nästa avsnitt 🙏

 9. Julia skriver:

  Började gråta när jag lyssnade på din podd Sara! Insåg vad mycket du betytt för min resa med att odla och hur mycket jag saknat att vara i trädgården efter två sommar med fokus på flytt för en trebarnsfamilj. Detta var precis vad jag behövde för att ta mig an den ny plats som blivit min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *