Jag gör sen sådd av morot - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Jag gör sen sådd av morot

Det har varit så varmt att jag inte vågat mig på att göra några av de sådder som annars skulle gått under benämningen höstsådd. Nu är första fröna i jorden.

I veckans klipp delar jag några av mina bästa tips när det gäller att så grönsaker under höst och vinter för skörd tidig vår. Några bra saker att tänka på och ett stort no-no kan du se här:

[YouPlaySinglePlayer video="104,495,56918" yos yod yot ]

 

I lådan där morötterna såddes har jag under hösten skördat en sensommarsådd av spenat, mängder av salladslök som planterades ut sen vår och innan dess mer spenat som såddes under vintern. Ganska bra utdelning för en enkel pallkrage. Här kan du se hur jag sådde spenaten första veckan i februari:

[YouPlaySinglePlayer video="104,495,46493" yos yod yot ]

 

Förra veckans klipp handlade om hur jag lagrar vintermorötterna direkt i backen:

[YouPlaySinglePlayer video="104,495,56256" yos yod yot ]

 

Jag lägger upp ett nytt klipp från köksträdgården varje vecka i Skillnadens Play-kanal. Har du svårt att se klippen där finns de också på YouTube. Prenumerera gärna så du inte missar något klipp. Det är gratis att titta.
/Sara Bäckmo

19. december 2015