25. december 2015

Köksträdgården i maj

Från och med maj till december kom alla grönsaker vår familj åt från den egna köksträdgården. Smått otroligt när jag tittar tillbaka och ser hur utbudet då såg ut.

Det är mest små gröna tussar här och var, men tillsammans med utbudet i tunnelväxthuset gjorde de oss självförsörjande på grönt ända fram till vintern. Det känns fantastiskt. Det är inte bara en rasande grön köksträdgård som ger nog mat till en familj. Och nu är det bara några månader kvar innan det är maj igen. I veckans klipp från Skillnadens Trädgård kan du se hur vår köksträdgård såg ut i maj i år. Och så får du se min guldklimp Otto och hans höna göra ett trick:

 

[YouPlaySinglePlayer video="104,495,57158" yos yod yot ]

 

Dessvärre dog Minis i somras och det blev Ottos första stora sorg. Han är fortfarande ledsen över att ha förlorat henne och har inte lyckats hitta någon ny höna till att bli hans bästa vän. Den silkeshöna han köpte som ersättare visade sig vara en tupp och mycket svårtämjd. Nu siktar vi på nya kycklingar till våren, varav en kan bli en ny fjäderboll som tillåts följa med nästan överallt.

Vill du se hur det såg ut i tunnelväxthuset i maj i år ska du kika här:

 

[YouPlaySinglePlayer video="104,495,46472" yos yod yot ]

 

Jag lägger ut ett nytt klipp varje vecka från köksträdgården. Följ gärna på bloggen eller YouTube, där du enkelt kan prenumerera på klippen. Det är förstås gratis att titta på alla ställen.
/Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *