Utflykt - Mammor på vift - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Utflykt - Mammor på vift

Det är kul att göra utflykter och se nya platser, men minst lika viktigt är själva utflykten - alltså resan - i sig. Gott sällskap och stickning i podden!

En kvinna i blått står framför en gammal lanthandel.

Friederike Hector - stickgalen trädgårdsnörd i byn - och jag gör en trädgårdsresa varje år. Här har vi stannat på lantcafé i Öhr för att luncha.

 

Som småbarnsförälder har jag prioriterat bort resor och längre utflykter som inte direkt har med jobbet att göra. Jag har mest hållt mig på hemmaplan och sett till att vi har kul och engagerande saker att sysselsätta oss med där. Odling är perfekt!

Men för några år sedan bestämde jag mig, tillsammans med Friederike Hector, att ändra på det här. Hon är en annan odlande, stickande fyrabarnsmamma här i byn och behöver en paus från vardagen ibland precis som jag. Nu gör vi varje sommar en bilresa där vi åker till något trädgårdsrelaterat ställe, hämtar inspiration, stickar och pratar oavbrutet i ungefär två dygn. Jag är vår ständige chaufför, medan Friederike stickar sig igenom vägnätet vid min sida. Jag blir nämligen åksjuk av att sticka och åka bil samtidigt.

Sommarens resa gick till Eskilstuna, där vi besökte Börje Remstam. I det här poddavsnittet får du följa med på en bit av resan upp. Själva besöket i Börjes täckodlade paradis ska du få höra lite senare.

Det här avsnittet av Skillnadens sponsras av bokashi.se.

 

 

Äppelträdet/-busken jag kikade på heter 'Appletini'. Jag tingade trädet och köpte det några veckor senare. Ungarna är överens om att äpplena är jättegoda och längtar till nästa år när det blir mer att skörda. Det finns en hel del bilder på nätet om du vill se fler bilder på hur den ser ut.

Den taggfria björnbärsbusken för kruka som vi köpte flera ex av heter 'Little Prince'.

 

Bild på etikett och äpplen på ett träd med små frukter.

Så här ser etiketten ut till Appletini-trädet och du anar de små frukterna uppe till vänster.

 

Här hittar du Skillnadens podd

Glöm inte att lämna en kommentar och/eller ett betyg på podden i din app, då blir jag superglad!

Min podd heter alltså Skillnadens av Sara Bäckmo. Du kan höra den via appar för poddar, som i iTunes och Acast till exempel. Du kan också lyssna här:

 

 

Om du vill ha lite extra så har jag också en engelsk podd, som en liten utmaning till mig själv. Den hittar du på iTunes och här:

 

 

Poddarna har inga egna hemsidor eller undersidor här på bloggen, men du når dem genom blogginlägg för varje nytt avsnitt. Välkommen att höra av dig om du har frågor eller kommentarer. Tack för att du lyssnar!
/Sara Bäckmo

05. oktober 2019