09. maj 2015

Fika med rabarberröra och yoghurt

Mättar både små och stora magar lagom innan kvällsmat och är både nyttig och lite onyttig på en och samma gång.

Rabarberkompott

Rabarber i kombination med yoghurt är suveränt god. Här är tips på en lättgjord fika för varma vårdagar.

Det här går att svänga ihop på några minuter. Mättar både små och stora magar lagom innan kvällsmat och är både nyttig och lite onyttig på en och samma gång. Gott.

  • Skörda fyra små rabarberstjälkar, putsa och sköljd dem.
  • Skiva rabarbern tunt.
  • Lägg i en liten kastrull tillsammans med en bottenskyla vatten och någon eller några matskedar socker, efter tycke och smak. Lägg gärna i en liten bit kanelstång också.
  • Låt röran koka ihop så den blir lite simmig.
  • Svalna något.
  • Bottna fyra glas med grekisk/turkisk yoghurt eller kvarg och fördela rabarberröran över. Toppa med finstrimlade blad av citronmeliss.

Fler recept på vardagsmat från Skillnadens Trädgård hittar du här.
/Sara Bäckmo

 

 

 

 

 

6 svar till “Fika med rabarberröra och yoghurt”

  1. Carina skriver:

    Tack för alla fina tips
    Har du några planer på fler böcker?

  2. Carina skriver:

    Tack för alla fina tips
    Har du några planer på fler böcker?

  3. Annica skriver:

    Vad betyder bottenskyla?

  4. Annica skriver:

    Vad betyder bottenskyla?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *