Paj på lite allt möjligt - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Paj på lite allt möjligt

Vi älskar maträtter som går att fylla med det som råkar finnas. Den här pajen fylls med grönsaker från frysen vintertid och är perfekt som skåprensning.

Vi älskar maträtter som går att fylla med lite allt möjligt som råkar finnas. Den här pajen fylls med grönsaker från frysen vintertid och är perfekt som skåprensning. 

Pajdeg:
3 dl vetemjöl (eller en blandning av grövre och finare mjölsorter)
125 gram kallt smör skuret i kuber
3 msk iskallt vatten

Kör ingredienserna i matberedare och tryck sedan ut degbitarna i en pajform. Låt degen vila i kyl eller frys i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter.

Fyllning:
400-500 gram blandade grönsaker som råkar finnas till hands, skurna i mindre bitar
3 ägg
3 dl mjölk
100-150 gram riven eller smulad ost (bordsost, fetaost eller getost beroende på typ av paj)
Salt, peppar

Sänk värmen i ugnen till 200 grader. Lägg grönsakerna på den förgräddade pajdegen. Häll på ägg och mjölk som vispats samman och blandats med riven ost. Är det en mindre paj med höga kanter räcker och lite mindre grönsaker i räcker det att göra en äggblandning på 2 ägg, 2 dl mjölk och något mindre ost. Krydda och grädda i ugn i cirka 40 minuter eller tills pajen fått fin färg.

I pajen ovan har jag haft spenat, kajplök, vitlök, rödbeta och dill från en rensning i frysen. Fler av mina recept på god och lätt vardagsmat baserad på det som finns i köksträdgården hittar du under Skillnadens mat.
/Sara Bäckmo

 

04. juni 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *