Odla med barn i Nyhetsmorgon - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Odla med barn i Nyhetsmorgon

Imorse var jag och alla ungar med i Nyhetsmorgon och berättade om vår odling. Det var en magisk stund att få stå med mina fina barn som pysslade med fröpåsar och var alldeles sådär härliga som bara de är. Här kan du se hela videon.

Bild inifrån studion där Sara och Barnen står vid ett bord.

Så kul att få ta med barnen på äventyr. Nu har de fått se TV4:s nyhetsstudio.

 

Vilken grej! Jag och barnens startade dagen med ett besök på Nyhetsmorgon i TV4. Vi åkte från Bökebacken igår eftermiddag, låååååång bilresa och natt på hotell. Och sedan en rivstart på morgonkvisten för att vara med i Nyhetsmorgon. Det är faktiskt fjärde gången jag får vara med och berätta om mina böcker i TV4 och det är verkligen roligt. Supermysig stämning och glatt och härligt mottagande! Men den här gången var den roligaste.

Här kan du se hela inslaget från morgonen.

 

 

Vi hade förberett lite pysselgrejer till medverkan, det blir så lätt styltigt och konstlat att bara stå och vänta på att få säga något. Fröpåsarna Alba viker i inslaget kan du se instruktioner till i länken nedan. Liksom instruktioner till hur du odlar Loas favoritgrönsak sojabönor (eller jojjaböna, som han hellre säger...) och ett längre inslag där jag delar tankar om att odla tillsammans med barn i trädgården.

 

Vik egna fröpåsar
Odla egna sojabönor
Tips om att odla med barn

 

Om du blir nyfiken och ännu inte köpt boken Odla med barn kan du göra det i min webbutik: Odla med barn. Exemplaret är förstås signerat och om du är inloggad som medlem kostar den endast 200 kronor.

Vill du köpa min nya bok Odla med barn så finns den signerad i Nelson Gardens monter under hela mässan.

 

Sara och barnen på gruppfoto i studion.

Gruppfoto innan sändning. Vi blev intervjuade av Steffo och Jenny, som skötte det himla fint med alla barnen i studio.

 

Bild från intervjun

Loa fick sitta på en pall och lyckades hålla sig kvar hela sändningen. Bra trick att ha med penna och papper!

 

Två pojkar i skjorta syns på en tv-skärm.

Otto och Viggo berättade lite om hur det är att odla. Spännande att se all teknik i studion.

 

Bild från intervjun där alla står uppställda vid ett bord.

Så himla stolt mamma till mina underbara barn!

 

Gruppgild på Sara och barnen framför programloggor på en vägg.

Och så den obligatoriska bilden tv4-bilden. Min fantastiska man, tillika barnens fantastiska pappa, har varit med och tagit hand om allt det praktiska. Och fotograferat.

 

Senast jag var med i Nyhetsmorgon handlade det om Vinterodling:

 

 

Jag var även med i anslutning till att min första bok, Skillnadens Trädgård - Ett ekologiskt trädgårdsskafferi, släpptes våren 2016. Här kan du kika på det inslaget:

 

 

Och så slänger vi med medverkan i Malou också, så har du alla inslag i ett och samma inlägg.

 

Hoppas vi ses på Nordiska Trädgårdar i helgen! Jag är på plats fredag och lördag, med föredrag på scen Ätbart med barnen lördag klockan 11.00.
/Sara Bäckmo

22. mars 2019

5 svar till “Odla med barn i Nyhetsmorgon”

 1. sophie.hultstrand skriver:

  Så fint, roligt och härligt!

 2. annaksommar skriver:

  Ni är så himla fina och härliga! ?❤️

 3. Emma skriver:

  Var hos min svärmor idag och hon utbrast: såg du den skalliga kvinnan med barnen på tv 4, hon har skrivit en bok om att odla med barn!! Jag: ja det är Sara Bäckmo, hon har skrivit fler böcker och så skröt jag med att jag varit på din första odlingskurs och har alla dina böcker.

 4. Ann-Charlotte Malm skriver:

  Tack för din fina plan B video. Jag är alltså inte ensam om att värdera utetid o trädgårdstid med barnen och samtidigt låta disk- och dammhögarna växa. Hög igenkänning på mycket av det du pratar om. Tack återigen för det! Jag känner mig stärkt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *