30. december 2014

Odla några broccolo

Broccolo 'Romanesco Natalino', sommaren 2014.
Det här är en av förra årets verkliga aha-upplevelser! Broccolo 'Romanesco Natalino'. Smakmässigt är den som den bästa möjliga kombination av broccoli och blomkål. Den är så mild och fin i smaken att jag bara vill äta mer! Godast färsk förstås, men nu under vintern äter vi från vårt lager i frysen. 

Till skillnad från mycket huvudkål så ger den här plantan ett stort toppskott (ett av mina skördade vägde 2 kilo) och dessutom många sidoskott. Förra året sådde jag mina plantor i mars, men eftersom de ger skörd under lång tid kommer jag i år att så flera veckor tidigare för att kunna njuta av sidoskotten så länge som möjligt. Plantorna blir mycket stora under sommaren så det gäller att tänka till hur de placeras och hur många jag drar upp.

Ett tips till dig som sitter och grunnar på om du ska ge dig på kål i år! Broccolo!

Läs mer om hur jag odlar kål för att få skörd under lång säsong: Varierad kålskörd.
/Sara Bäckmo

Ett svar till “Odla några broccolo”

  1. Tyvärr åt kålfjärilarnas larver upp all min Romanesco o brysselkål i år, men ska driva upp ny i växthuset o sätta ut i pallkragarna under fiberduk. Här på Österlen är höstarna långa och varma, tack o lov! (flyttade hit från Östersund för ett år sedan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *