Information och kontakt

Skillnadens Trädgård är en köksträdgård i odlingszon 3 i Småland. Jag som odlar heter Sara Bäckmo. Jag är journalist och skriver och bloggar för land.se.

 

Skillnadens Trädgård är en köksträdgård i odlingszon 3 i Bökebacken, Småland. Här har jag anlagt en nära 450 kvadratmeter stor grönsaksodling i syfte att utforska hur vår villatomt kan användas för att odla grönsaker för husbehov. Under mer än sex av årets månader är vår trebarnsfamilj självförsörjande på grönsaker och vi äter också egenodlat under resten av året. Följ arbetet och inspireras till att odla mer ätbart i din trädgård!

Jag som odlar och skriver är Sara Bäckmo, 38 år och journalist. Jag bor i huset Skillnadens tillsammans med min man Philip och våra barn Otto 8 år, Viggo 6 år, Alba 4 år och Loa som är 9 månader. Vi har också djur; ett gäng katter och newfoundlandshunden Kapten Kuling. I huvudsak har jag ägnat mig åt etermedia, som radio och tv, de senaste 20 åren. Nu skriver och bloggar jag för Land och Land.se om Skillnadens Trädgård, samt föreläser, skriver böcker och håller en mängd föredrag.

Förutom bloggen följer du mig genom följande plattformar och alias:

Bok: Skillnadens Trädgård - Ett ekologiskt trädgårdsskafferi
Facebook: Skillnadens Trädgård
YouTube: 
Skillnadens Trädgård/Sara Bäckmo
Podcast: Två odlare emellan - Bäckmo & Wätterbäck
Twitter: @skillnadens
Instagram: @skillnadens
Pinterest: Skillnadens Trädgård
Sara Bäckmo: info@skillnadenstradgard.se eller via Facebook

 

OBS: Våren 2017 tar jag inte emot studiebesök. Välkommen att höra av dig med förfrågningar inför sommaren enligt info nedan. 

Både privatpersoner, föreningar och företag är välkomna på studiebesök, enligt överenskommelse. Visning byts mot torrvaror till vårt skafferi. Välkommen att höra av dig med förfrågningar via e-post info@skillnadenstradgard.se.

 

02. januari 2015

9 svar till “Information och kontakt”

 1. Jan Larsson skriver:

  Jag har sparat ner alla dina avsnitt som jag finner väldigt intressanta men jag undrar, hur förvarar ni all skörd som ni inte hinner konsumera?

 2. yvonne Waern skriver:

  Hej!
  Ditt hus ser precis likadant ut som vårt som ligger i norra Västergötland! Vet du något om det?

  • Sara Bäckmo skriver:

   Det här är ett typiskt småländskt parhus. Det finns tusentals av dem här i krokarna. Säkert har byggstilarna från olika delar av landet inspirerat varandra under århundradena, så det finns säkert likheter trakter emellan. Vackra är de! /Sara

 3. Evelina Jonsson skriver:

  Hej! Har du gått någon utbildning eller kurs inom odling eller har du lärt dig allt efter hand?

  • Sara Bäckmo skriver:

   För snart tio år sedan gick jag ett års utbildning på Skillebyholm i Järna. Jag kan inte säga att jag rent kunskapsmässigt bär med mig någonting alls därifrån dessvärre. Men jag fick väldigt mycket inspiration och lust till att odla och det var det viktigaste! I övrigt är jag helt självlärd, med stor och god hjälp från en hel massa trädgårdsmänniskor över hela landet som peppar och bistår med kunskap. /Sara

 4. Pirjo o skriver:

  Frågar igen,hur bearbetar du jorden där du tältodlar?tänkte också köpa odltält och funderar på var jag skall ställa det.Har ett jättebra ställe solnässigt vid blåbärsriset..

  • Sara Bäckmo skriver:

   Jag har inte bearbetat jorden något alls innan jag satte upp tunneln. Bäddarna täckodlas efterhand. Det finns klipp om det på YouTube, ett av dem handlar om att odla tomater i bottenlösa hinkar. Hoppas du hittar det. /Sara

 5. Runo Hedman skriver:

  Hejsan?! Tack för ett fantastiskt Sommar i P1! /Är det möjligt att besöka dina odlingar i höst? /Mvh Runo Hedman, Värnamo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *