Omslaget till "Odla med barn" är färdigt! - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Omslaget till "Odla med barn" är färdigt!

Känslan är obeskrivlig. Att öppna ett mail, klicka på bilagan och få se bokomslaget till ännu en bok. I mars 2019 släpps Odla med barn - i Skillnadens Trädgård och så här ser vårt omslag ut.

Ett bokomslag med fyra barn på framför ett rött hus på landet.

Så här ser omslaget till min fjärde bok ut - Odla med barn. Fotograf är Maria Fors Östberg.

 

Mina två senaste böcker kommer tätt. Redan i mars 2019 är det dags för Odla med barn - i Skillnadens Trädgård att nå bokyllorna, drygt ett halvår efter att Vinterodling - Skörda när det är kallt kom ut. Den här boken har jag sett fram emot att få dela med er alla som följt under mina småbarnsår och undrat hur fasen allt går ihop!

Det enkla svaret är förstås att allt inte går ihop. Men det syns inte alltid i arbetet jag gör på bloggen eller på YouTube eller i böckerna eller i föredragen. I vardagen däremot finns vårt härliga hemmakaos ständigt närvarande. Det gör mig glad och får mig att känna mig levande.

Det är svårt att skriva detaljerat om hur jag odlar med barnen, vilket jag också berör i boken:

 

"Att skriva om detta känns stundom motigt. Jag berättar om pekpinnar, strategier, regler och saker som inte hinns med – hur kan det vara roligt när det verkar så jobbigt?

Det är ett tusenbitarspussel att driva en produktiv odling till- sammans med barn, att hitta tid, att få bra resultat, att känna sig nöjd och behålla glädjen genom alla årstider och alla år. Men ett blåbär kan förändra en hel dag."

 

Här på bloggen har det ofta blivit att jag prioriterat bort att skriva om att odla med barnen, som om jag instinktivt behövt en paus från det när jag väl satt mig vid tangenterna. Jag har liksom tyckte det varit så himla kul att skriva om annat, så jag har sparat krutet till den här boken.

Nu har jag i alla fall försökt dela min berättelse och också bjudit in resten av familjen att dela sina guldkorn. Boken är uppdelad i sexton kortare kapitel, som vart och ett kan läsas fristående, på teman som är starkt kopplade till att odla med barn. I boken finns dessutom ett gäng presentationer av oss i familjen, utformade som festliga "vänskaps-sidor", likt de som vi som barn fyllde i särskilda vänskapsböcker.

Förutom bokomslaget har jag just precis fått det första utkastet på hela inlagan. Herregud, det är svårt att ta in. Som vanligt. Nu ska jag sätta mig ikväll och kommentera bildval och små ändringar. Otroligt spännande. Som vanligt.

 

Strålande team bakom boken

Barnen får stor plats också i bokens bilder, som återigen är tagna av min fina vän Maria Fors Östberg. Hon är fenomenal på att glida omkring här hemma och dokumentera. Barnen tycker så mycket om henne!

Det fina omslaget tog vi på sensommaren när barnen lekte affär i trädgården. Jag älskar färgvalen och hur underbart vardagsfina barnen är! Det är något som jag haft som ett absolut måste de gånger barnen på något vis medverkar på bild eller slinker förbi i någon video; de ska vara sig själva och aldrig behöva vara tillfixade och stylade. De är väldigt nöjda med bilden och tycker att det ska bli otroligt spännande att få vara med i en bok. Ja alltså, i en bok till.

Boken ges ut på Roos & Tegnér, där framförallt Maria Ramdén är en makalös och helt suverän projektledare och kreativt bollplank för våra böcker. Maria Fors Östberg är fotograf och vår fenomenala formgivare är återigen Kristin Lidström. Ett superteam! Hoppas ni alla är taggade på att läsa!

Vi funderar förresten på att göra ett liknande upplägg nästa vår med förhandsbeställning av signerade böcker via webbutiken på sarabackmo.se. Tycker ni att det är en bra idé, eller har ni andra önskemål? Låt oss gärna veta!
/Sara Bäckmo

06. november 2018

10 svar till “Omslaget till "Odla med barn" är färdigt!”

 1. susanneljungberg24 skriver:

  Hej Sara o alla söta fina barnen!
  Ett så fint omslag till nästa bok..
  Jag har ju tyvärr inte några små barn mer som vill odla med sin moder 🙁
  Men jag kommer ändå vilja köpa även denna boken Att odla med barn..
  Jag har ju barnbarn 🙂 Det kan väl gälla 🙂
  Sara jag undrar om du kommer att släppa en ny kokbok?
  Skulle så gärna vilja ha en stor och tjock kokbok från dig Sara 🙂
  Tusen tack för den bästa trädgårdssidan som finns att titta på..
  Kram Susanne

 2. Pia Nyman skriver:

  Perfekt och jättefin bra bild?

 3. Jill skriver:

  so bloody cute!

 4. Sandra Grönkvist skriver:

  Åh vad jag ser fram emot den här boken! Det är så underbart med 2små barn men det kan samtidigt vara så frustrerande emellanåt att inte få till det med odlingen. Något som tar 10minuter att göra själv kan lätt ta en timme med barnen?
  Jag skulle förhandsbeställa en signerad bok av dig i webbutiken!

 5. quirogall100 skriver:

  Så himla fint omslag! Längtar tills boken släpps!

 6. nickanisala skriver:

  Som vanligt har du så underbart fina bilder i dina böcker. Jag är farmor nu sen 1 år och hoppas kunna få ha mitt barnbarn ofta hos mig. Ser fram emot att få gå tillsammans i trädgården och smaka på allt tills. med henne. Så och gräva i jorden. Kommer garanterat att även köpa den här boken. Tack Sara för din energi, tips och inspiration..

 7. […] Läs mer om boken "Odla med barn" här! […]

 8. […] har jag ännu ett boksläpp att göra, då boken Odla med barn ser dagens ljus. Jag vet att flera av er har önskat att jag ska komma till mässan Vår trädgård […]

 9. […] har fått frågan om att redan nu ta emot beställningar på Odla med barn, som släpps i mars, men bestämt oss för att avvakta med förhandsbeställningar till […]

 10. […] Nästa vecka, den 17 januari, kommer nya boken Odla med barn i Skillnadens Trädgård ut i webbutiken på sarabackmo.se. Helt overkligt att ännu en bok ser dagens ljus under våren. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *