06. januari 2021

Operose ny samarbetspartner

Skillnadens har en ny samarbetspartner 2021: Operose - som gör suveräna arbetskläder för kvinnor! Under hela året kommer Operose att annonsera i mina kanaler och det blir så bra!

Ett av mina flera par arbetsbyxor från Operose in action. Gröna byxorna AVA med fin passform och så bekväma att jobba i.

 

Idag är det jätteroligt att välkomna fina Operose till mitt guldgäng av samarbetspartners*. Jag är kräsen när det gäller samarbeten och har valt att ha ett litet gäng företag som jag jobbar tätt tillsammans med, snarare än många samarbeten som inte är lika tajta. Alla företag har produkter som jag använder regelbundet i mina trädgårdar och som jag gärna rekommenderar till andra. När det gäller arbetskläder är Operose en favorit och nu är det äntligen dags att vinka in Johanna Söderström och hennes suveräna klädföretag till Skillnadens! Det har stått på min önskelista i några år och nu klaffar allt.

 

Läs mer: Köp arbetskläder hos Operose med 10% rabatt

 

Närbild på ficka och redskap som hänger på byxor.

Arbetsbyxorna från Operose har många bra funktioner och fickor. Det mesta får plats!

 

Operose var faktiskt de första jobbarbyxorna som jag köpte för att odla i. Jag fick nog av avlagda och håliga jeans och ville ha något mer rejält. Det var på mässan Nordiska trädgårdar i Stockholm som jag provade mitt första par brallor - ett par blåa jobbarbyxor, som hängt med sedan dess och är skönt ingångna vid det här laget. Rejäla arbetsbyxor för tjejer syntes inte direkt vanliga butiker och jag tyckte det var underbart att hitta de här suveräna, och därtill snygga, byxorna.

Jag föll för den otroligt bekväma passformen, med hög midja och extra hög svank som gör att det aldrig glipar när man böjer sig ner. Över ändan och knäna är tyget elastiskt. Flera väl uttänkta fickor gör det lätt att langa ner lite allt möjligt som behövs när jag är ute och jobbar. Jag har hunnit samla på mig fler byxor nu och jag har också gett bort till tjejer i familjen. Senast ett par plommonfärgade till min mamma, hon är så fin i dem!

Byxorna jag har är TILDE, ADA, AVA, ROSMARI. Målarbyxorna ADA köpte jag för att själv kunna färga, de är vita vid köp. Sedan bor jag ju praktiskt taget i den goa tröjan ELIN, med extra plus för det längre bakstycket som värmer svanken.

 

Porträtt av kvinna med långt ljus hår och glasögon.

Johanna Söderström, VD Operose.

 

operose

Med knäskydd och arbetsbälte går det att anpassa byxorna för alla möjliga jobb. Jag använder mina både när jag är i trädgården och när jag jobbar med huset.

Om Operose

Att göra arbetskläder för kvinnor var en idé som växte fram när Johanna Söderström renoverade hus. Det blev två hus som fick ny kostym, men under arbetet växte frustrationen över att det var så svårt att hitta vettiga arbetskläder. Johanna har en bakgrund som skräddare och började göra research på området för att kanske kunna bidra till att förändra utbudet. Det var grunden till Opeose, som idag har som mål att tillverka arbetskläder som passar alla kvinnor - oavsett kroppsform.

- Det finns inget bättre än när jag möter en kund som blir så positivt överraskad över passformen, säger Johanna Söderström. Då känner jag att jag har hjälpt med något konkret.

Förutom kläderna i sig, uppskattar jag som kund den fina profil som Operose har, där coola kvinnor i arbetskläder syns och tar plats på ett verkligt sätt som är lätt att relatera till. Jag hoppas att ni ska bli inspirerade av det med, när ni ser Operose bilder här på sajten under året.

 

 

Läs mer om Operose:

Hemsida
Instagram
Facebook

 

 

Hållbarhet och jämställdhet

Förutom passform och fina presentationer vill jag också säga något om Johannas tankar om hållbarhet. Det är något jag gärna vill att mina samarbetsföretag ska ha en plan för, så att vi som kunder vet att vi får saker som är producerade med bra grund. Hållbarhet genomsyrar flera led i tillverkning och försäljning hos Operose.

- Alla som syr våra kläder ska jobba under goda förhållanden och europeisk miljölagstiftning, berättar Johanna Söderström. Därför producerar vi kläderna i Europa. Alla tyger vi använder är miljöcertifierade och våra varor levereras i komposterbara e-handelspåsar.

I höstas fick Johanna Söderström och Operose ta emot ett jättefint pris, som jag personligen tycker är extra bra. Betonggalans jämställdhetspris gick till Operose! Motiveringen löd bland annat att Johanna Söderström "bidragit till att förutsättningarna stärkts för att kvinnor inte bara ska våga sig in i byggbranschen utan också ges en rättvis möjlighet att stanna kvar."

 

En kvinna med grönsaker i händerna och arbetsbyxor på.

Johanna Söderström, VD Operose.

 

Som du förstår finns det många anledningar till att jag gärna vill att Skillnadens och Operose ska hålla varandra i handen under året. Genom att bjuda in Operose som annonsör och samarbetspartner hoppas jag att du ska bli inspirerad och hitta bra arbetskläder!
/Sara Bäckmo

 

* Som samarbetspartners kommer du att se Operose annonsera regelbundet här på sajten och visa sina produkter. Jag råkar veta att det är ett gäng nyheter på ingång, som är både praktiska och supersnygga. Som läsare får du också del av erbjudanden på produkter via mina kanaler och det kan hända att vi gör samarbeten som syns i Operoses kanaler med.

En sak som jag gärna vill betona när det gäller alla mina samarbeten är att jag inte tar emot gratisprodukter. Jag köper allt som jag behöver till mina odlingar, inklusive kläder, och är alltså inte sponsrad med produkter. På det viset kan du som läser lita på att jag bara använder det jag själv vill och finner nytta med.

 

 

 

15 svar till “Operose ny samarbetspartner”

 1. a.osterlund68 skriver:

  Åh vad spännande! Det är verkligen svårt att hitta bra arbetskläder för kvinnor. Men något som är ännu svårare är att hitta vinter-arbetskläder för kvinnor. Det verkar som att vi, om vi nu ska arbeta utomhus, bara ska göra det sommartid. Har du något bra tips på varma arbetskläder, framför allt jacka?

 2. Birgitta Lindgren skriver:

  Så bra val av samarbetspartner! Älskar mina byxor från Operose och ser fram emot vårens nyheter! ?

 3. nathalie.hisinge skriver:

  Jag köpte ett par och tyckte om dem så mycket att jag direkt köpte ett par till!
  Mycket nöjd!!
  /Nathalie

 4. Lena skriver:

  Ser verkligen fram emot bra erbjudanden! Operose har i mitt tycke bästa arbetsbyxorna för kvinnor! Själv är jag lite mullig och älskar att byxorna går högt upp och är stretchiga på ”rätt” ställen ?

 5. Nina Fryland Hansen skriver:

  Så roligt!? har kollat mycket på dessa byxor och länge önskat mig ett par? hoppas det kommer något bra erbjudande - då kanske det äntligen blir av!

 6. Britt Thormeyer skriver:

  Har ett par byxor men ska skaffa ett par till. Dom bästa jag någonsin ägt.Ska skaffa mer kläder däri från.

 7. helens.halsocenter skriver:

  Jag är supernöjd med mina byxor och också för hjälpen att hitta rätt storlek!

 8. Annika Karlsson skriver:

  Hoppas att det finns lite större storlekar så man slipper köpa herrstorlekar.

 9. Kersti Sköld skriver:

  Å så kul. Älskar byxorna och gillar Johannas tänk om kläder för tjejer.

 10. Erika Gard skriver:

  Vad är det för skillnad på de olika byxorna?
  Är inne på sidan och drömmer, men har svårt att bestämma mig för vilka... och svårt att se var skillnaderna är 🙂

  Superduperbra samarbete, och jag uppskattar i alla fall väldigt mycket att du är så noga när du väljer partners. Toppen!

  • Erika Gard skriver:

   ...jag såg nu att de har en jämförelselista mellan de olika modellerna 😀 jag bör nog börja leta lite bättre... 🙂
   Men det vore ändå toppen att veta vilka du tycker är skönast och mest praktiska - det står att Tilde är lite styvare i tyget än Ava, och att Ava har någon ficka färre.

 11. Anna Wirmark skriver:

  Jag köper nästan bara begagnat men tror det får bli ett par nya byxor från Operose. 🙂
  Kollar efter erbjudanden på dem här.

 12. FM skriver:

  SÅ bra och viktigt att du tar ställning på ett så tydligt och transparent sätt för att inte ta emot gratisprodukter utan att du själv köper sakerna du behöver. Det känns jättebra att du gör det i hållbarhetens och kvalitetens tecken och synliggör dom små företagen som generellt sett brinner mycket för sina produkter. Att du är kräsen och väljer samarbetspartners med omsorg gör att man slipper det där generella säljsnacket Influencers kör med om att man bara väljer samarbete med företag man tycker om, men som vi alla vet överöser en med gratis produkter som sen ska köpas av prenumeranterna för att företaget ska tjäna så my let pengar som möjligt. Så gör tyvärr dom flesta influencers idag och mha en välplanerad retorik ”säljer ut sig” helt i konsumerismens tecken. Bra val!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *