Operose ny samarbetspartner - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Operose ny samarbetspartner

Skillnadens har en ny samarbetspartner 2021: Operose - som gör suveräna arbetskläder för kvinnor! Under hela året kommer Operose att annonsera i mina kanaler och det blir så bra!

Ett av mina flera par arbetsbyxor från Operose in action. Gröna byxorna AVA med fin passform och så bekväma att jobba i.

 

Idag är det jätteroligt att välkomna fina Operose till mitt guldgäng av samarbetspartners*. Jag är kräsen när det gäller samarbeten och har valt att ha ett litet gäng företag som jag jobbar tätt tillsammans med, snarare än många samarbeten som inte är lika tajta. Alla företag har produkter som jag använder regelbundet i mina trädgårdar och som jag gärna rekommenderar till andra. När det gäller arbetskläder är Operose en favorit och nu är det äntligen dags att vinka in Johanna Söderström och hennes suveräna klädföretag till Skillnadens! Det har stått på min önskelista i några år och nu klaffar allt.

 

Läs mer: Köp arbetskläder hos Operose med 10% rabatt

 

Närbild på ficka och redskap som hänger på byxor.

Arbetsbyxorna från Operose har många bra funktioner och fickor. Det mesta får plats!

 

Operose var faktiskt de första jobbarbyxorna som jag köpte för att odla i. Jag fick nog av avlagda och håliga jeans och ville ha något mer rejält. Det var på mässan Nordiska trädgårdar i Stockholm som jag provade mitt första par brallor - ett par blåa jobbarbyxor, som hängt med sedan dess och är skönt ingångna vid det här laget. Rejäla arbetsbyxor för tjejer syntes inte direkt vanliga butiker och jag tyckte det var underbart att hitta de här suveräna, och därtill snygga, byxorna.

Jag föll för den otroligt bekväma passformen, med hög midja och extra hög svank som gör att det aldrig glipar när man böjer sig ner. Över ändan och knäna är tyget elastiskt. Flera väl uttänkta fickor gör det lätt att langa ner lite allt möjligt som behövs när jag är ute och jobbar. Jag har hunnit samla på mig fler byxor nu och jag har också gett bort till tjejer i familjen. Senast ett par plommonfärgade till min mamma, hon är så fin i dem!

Byxorna jag har är TILDE, ADA, AVA, ROSMARI. Målarbyxorna ADA köpte jag för att själv kunna färga, de är vita vid köp. Sedan bor jag ju praktiskt taget i den goa tröjan ELIN, med extra plus för det längre bakstycket som värmer svanken.

 

Porträtt av kvinna med långt ljus hår och glasögon.

Johanna Söderström, VD Operose.

 

operose

Med knäskydd och arbetsbälte går det att anpassa byxorna för alla möjliga jobb. Jag använder mina både när jag är i trädgården och när jag jobbar med huset.

Om Operose

Att göra arbetskläder för kvinnor var en idé som växte fram när Johanna Söderström renoverade hus. Det blev två hus som fick ny kostym, men under arbetet växte frustrationen över att det var så svårt att hitta vettiga arbetskläder. Johanna har en bakgrund som skräddare och började göra research på området för att kanske kunna bidra till att förändra utbudet. Det var grunden till Opeose, som idag har som mål att tillverka arbetskläder som passar alla kvinnor - oavsett kroppsform.

- Det finns inget bättre än när jag möter en kund som blir så positivt överraskad över passformen, säger Johanna Söderström. Då känner jag att jag har hjälpt med något konkret.

Förutom kläderna i sig, uppskattar jag som kund den fina profil som Operose har, där coola kvinnor i arbetskläder syns och tar plats på ett verkligt sätt som är lätt att relatera till. Jag hoppas att ni ska bli inspirerade av det med, när ni ser Operose bilder här på sajten under året.

 

 

Läs mer om Operose:

Hemsida
Instagram
Facebook

 

 

Hållbarhet och jämställdhet

Förutom passform och fina presentationer vill jag också säga något om Johannas tankar om hållbarhet. Det är något jag gärna vill att mina samarbetsföretag ska ha en plan för, så att vi som kunder vet att vi får saker som är producerade med bra grund. Hållbarhet genomsyrar flera led i tillverkning och försäljning hos Operose.

- Alla som syr våra kläder ska jobba under goda förhållanden och europeisk miljölagstiftning, berättar Johanna Söderström. Därför producerar vi kläderna i Europa. Alla tyger vi använder är miljöcertifierade och våra varor levereras i komposterbara e-handelspåsar.

I höstas fick Johanna Söderström och Operose ta emot ett jättefint pris, som jag personligen tycker är extra bra. Betonggalans jämställdhetspris gick till Operose! Motiveringen löd bland annat att Johanna Söderström "bidragit till att förutsättningarna stärkts för att kvinnor inte bara ska våga sig in i byggbranschen utan också ges en rättvis möjlighet att stanna kvar."

 

En kvinna med grönsaker i händerna och arbetsbyxor på.

Johanna Söderström, VD Operose.

 

Som du förstår finns det många anledningar till att jag gärna vill att Skillnadens och Operose ska hålla varandra i handen under året. Genom att bjuda in Operose som annonsör och samarbetspartner hoppas jag att du ska bli inspirerad och hitta bra arbetskläder!
/Sara Bäckmo

 

* Som samarbetspartners kommer du att se Operose annonsera regelbundet här på sajten och visa sina produkter. Jag råkar veta att det är ett gäng nyheter på ingång, som är både praktiska och supersnygga. Som läsare får du också del av erbjudanden på produkter via mina kanaler och det kan hända att vi gör samarbeten som syns i Operoses kanaler med.

En sak som jag gärna vill betona när det gäller alla mina samarbeten är att jag inte tar emot gratisprodukter. Jag köper allt som jag behöver till mina odlingar, inklusive kläder, och är alltså inte sponsrad med produkter. På det viset kan du som läser lita på att jag bara använder det jag själv vill och finner nytta med.

 

 

 

06. januari 2021