03. maj 2014

2000 följare på Facebook

Överblommad tulpan i Skillnadens Trädgård.


Skillnadens Trädgård har 2001 följare på Facebook (klicka här för länk)- otroligt! Med en enkel tullipan säger jag: Tusen tack för att du tar dig tid att läsa och kommentera! Det ger mig massor av energi att fortsätta utveckla vår köksträdgård. 

Skillnadens Trädgård är ett pågående odlingsexperiment där jag (Sara Bäckmo, 35 år, programledare/reporter på Sveriges Radio) utforskar hur en villatomt kan användas för att odla mat till en familj. 

2011-2013 skapade jag köksträdgården från grunden med mål att säsongen 2013 kunna odla alla de grönsaker vår trebarnsfamilj behöver under juni-december, alltså sex av årets månader. Under den här tiden kom ALLA grönsaker vi åt från egna odlingen, ett resultat som förvånade mig något. För om jag lyckades fixa så mycket mat till vår familj, som deltidsarbetande flerbarnsmamma, dessutom höggravid, nyförlöst, ammande och utan dokumenterad trädgårdsutbildning, hur kommer det sig då att inte många, många fler gör samma sak?

Den frågan söker jag fortfarande svar på och hoppas kunna visa dig som följer genom sociala medier att i stort sett allt det jag gör i Skillnadens Trädgård går att göra i vilken villaträdgård eller kolonilott som helst. Du kan odla din egen mat! Du kan bestämma själv vad du vill äta! Du kan välja att äta giftfri mat! Och du kan bli till dig av lycka varje dag då du ser skönheten i det levande som växer och frodas nära dig!

Nu fortsätter jag att odla, med mål att kunna producera ännu mer grönsaker. I år kommer jag i högre utsträckning att odla för att lagra och kompletterar odlingen med en växthustunnel.

Välkommen att följa mig på resan! Förutom Facebook följer du mig genom:

www.odlingstv.se - portal för webb-tv om odling och trädgård
Blogg: http://skillnadenstradgard.se/
Twitter: @skillnaden
Instagram: skillnadens
Pinterest: Skillnadens Trädgård

/Sara Bäckmo

2 svar till “2000 följare på Facebook”

  1. Annie Andersson skriver:

    Så inspirerande din blogg är! Tack för alla tips och funderingar. Vi har mer än en villaträdgård här hemma, och har nu anlagt ett land utanför huset och ser med spänning fram emot vår första säsong med allt vad det innebär. Håller just nu på med att försöka rensa bort så mycket grästuvor som möjligt i landet. Jobbigt, men hoppas på lönsamt! 🙂

    /Annie - Annies Enkla
    http://www.anniesenkla.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *