Perfekta plantor i pluggbrätte - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Perfekta plantor i pluggbrätte

Nästan 150 fina sallatsplantor är redo att sättas ut i landen. Med ett pluggbrätte är det lätt att odla mycket och det är så användbart att få många plantor på liten yta.

Ännu en sådd av sallat har vuxit till sig. Det här är sådden av batavia och annan huvudsallat som gjordes i avsnittet Knoppskörd och oordning bland fröpåsarna på YouTube. De har grott fint i skuggan, vattnats och gödslats en gång med kissvatten. Nu är det dags att plantera ut.

 

Ett välfyllt pluggbrätte sett ovanifrån.

Det här pluggbrättet rymmer 150 plantor, snacka om mycket grönt på liten yta.

 

Närbild på pluggbrätte med sallat i.

Varje planta har precis lagom mängd jord för att trivas och när de blivit så här stora är det dags att plantera ut eller ner i ny kruka.

 

Jag vill verkligen slå ett slag för att odla i pluggbrätte. Det är perfekt nu under sommaren för att få många plantor av bladgrönt och annat att sätta ut när det börjar bli plats ledig i landen. Jag sår till exempel sallat, luktärter, kål, persilja och lök i pluggbrätten och tycker det är så bra.

När jag började odla min trädgård tyckte jag att det där med pluggbrätten såg ut att vara mest för proffsen. Men det är verkligen inte sant. Jag har stor glädje av brätten i olika storlekar under hela säsongen, små celler för små fröer och större för till exempel bönor och gurkväxter.
Många nätbutiker säljer pluggbrätten i bra kvalitet
/Sara Bäckmo

21. juni 2017

Ett svar till “Perfekta plantor i pluggbrätte”

  1. […] grönsaker på sommaren Odla smart i pluggbrätte Perfekta plantor i pluggbrätte Att så sockerärter i pluggbrätte Frodig skörd av sen spenat Att förbereda växthus för […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *