03. april 2018

Personlig Sara i dagens live-sändning

Trist dag med migrän som släppte först på eftermiddagen. Odlingen ger mig kraft och glädje också dessa dagar. Idag delar jag en mer personlig del av mig.

Sara Bäckmo i grön mössa mot en röd vägg tittar bortom kameran med bekymrad min.

 

Huvvva! Vissa dagar är bara inte de bästa. Jag tillhör en klick kvinnor som drabbas hårt av pms och det har satt spår genom hela mitt liv. Flera dagar varje månad förvandlas vardagen till ett större slit än jag tycker är uthärdligt.

I min utmaning att sända live på YouTube en gång per dag under veckan så är det en trött och migrän-tyngd odlare du möter. Med skit på kameralinsen till råga på allt. Tänker att det kan vara bra att nyansera bilden av mig själv som ett ständigt energiknippe också. Jag har ju dåliga dagar precis som alla andra. Hoppas du tycker det är ok!

 

 

Imorgon gör jag ett nytt försök att nå ut i trädgården och visa hur den ser ut efter vintern. Hoppas vi ses då!

Alla veckans live-sändningar kan du se i spellistan LIVE-STREAM på min YouTube-kanal.
/Sara Bäckmo

12 svar till “Personlig Sara i dagens live-sändning”

 1. Camilla skriver:

  Sara!
  En arbetskamrat har fått medicinsk botox injicerad i nacken och det hjälper mot migränen!

 2. c.berg.86 skriver:

  Underbara Sara! Tusen tack för att du delade detta med oss! Jag uppskattar det så mycket att en kvinna med en plattform inte bara uthärdar utan vågar prata om sånt här. Du är en sån inspirationskälla inte bara i odlingen men också i livet i allmänhet! Hoppas du fick lite välförtjänt vila ikväll och att imorgon blir bättre! Kram och tack igen!

 3. asak.alexandersson skriver:

  Vilket fint inlägg, tack

 4. Therese svensson skriver:

  Du är den utöver min familj som jag spenderar mest tid tillsammans med. Och det är så fantastiskt hur du genom dina videos och poddar lyckas få mig att må bra. Nu är odling nästan det enda jag tänker på och det skänker mig en sån glädje att bara planera att odla, själva resultatet kommer inte vara så viktigt......jag har mått bra under hela processen. Du är en FANTASTISK inspirationskälla!

 5. karin.bengt skriver:

  Så bra! TACK

 6. Maria skriver:

  Hej! Tack för ditt inlägg. Har PMS och vet hur jobbigt det kan vara. Speciellt den negativa och aggressiva delen av mig kommer fram. Har två döttrar och ska komma ihåg ditt tips om almanackan när de är så stora. Tycker det är helt ok om du tar paus redan nu och är snäll mot dig själv, du har redan kämpat många år♡.

 7. A skriver:

  Hej sara,

  Plötsligt sitter jag här efter att ha sett ditt inlägg och känner igen mig i så mkt som händer i min kropp och varför allt plötsligt gått över under grav o amn. Aldrig tänkt på att det kan vara pms trots att det kommer cykliskt. Jag har alltid tänkt att du ser så frisk å stark ut fysiskt å att jag med min periodvisa smärta aldrig kan hålla på som du gör. Jag förstår att du inte vill bli för personlig för ofta men just det här blev för mig en ögonöppnare, å vad det verkar så är det flera som tycker så. Tack för att du orkade berätta!

 8. Ullis skriver:

  Hej Sara,
  Tack för ditt personliga inlägg.
  Lider otroligt mycket av pms och mens har alltid gjort. Känner mig sjuk o febrig, irriterad, nedstämd, har migrän vid ägglossning, pms eller när mensen börjar (fast det har lugnat sig sen jag blev utbränd o sjukskriven). Får hemsk värk både innan o under de första dagarna.. Har t.om svimmat av det.. Hade väldigt förstående lärare på gymnasiet, kom jag till skolan min första mensdag så skickade hon hem mig. Hon verkligen såg hur jag mådde och hur ont jag hade. Ändå gick jag på p-piller som skulle hjälpa.
  Att vara hemma från jobbet känns inte helt ok eftersom folk inte fattar hur det är. Men ibland har jag varit tvungen. Inte lätt att springa runt i hemtjänsten dom dagarna pga värk o att benen knappt bär en. Och speciellt när man inte vet när man kan gå på toa, man har redan dubbla skydd för andra skäl..
  Nä fy sjutton säger jag för pms och även mens för den delen, för här är det jobbigt med båda.

 9. helena skriver:

  Hade inte PMS men däremot mensvärk from hell som även min dotter fick ärva. Jag hittade så småningom att daggkåpan och gåsört mildrade den.

  Fick också höra att det blir bättre när du fått barn. Pyttsan!
  Dottern fick också höra det under tonåren. En gång min närvaro av idrottsläraren och jag stoppade läraren direkt och sa att det är skitsnack. Kanske inte helt välvalt ordval men blev så himla arg...

  Håller med en föregående kommentar. Försök hitta tiden att ta hand om dig redan nu.
  Sköt om dig
  Helena

 10. Sofia skriver:

  Vet hur det kan vara... men tacka vetenskapen för hormonspiralen ! 🙂 Inne på min 4:e och det är underbart! Jag är en av dem som slipper mensen helt tack vare den! Sköt om dig!

 11. Maria skriver:

  Åh, vad jag känner igen mig själv i det här! Två dgr i månaden är jag helt däckad i migrän, helt vedervärdigt, och jag tappar gnistan totalt under några dagar.
  Tusen, tusen tack för att du lyfte detta! <3
  Många kramar

 12. Maria skriver:

  (Slog mig nu att jag glömde nog av mitt tips, det krånglade lite när jag skulle kommentera.)
  Kolla med MVC om de tror att Gestrina (minipiller) kan hjälpa. För mig var det som från natt till dag.
  Har också mått toppen under just graviditeterna, men väldigt upp o ner annars.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *