Plåtat omslag till nya boken

Boken är inte ens färdigt, men omslagsbilden är numera avbockad från att-göra-listan. Igår fotograferade vi och det känns så skönt att ha den biten klar.

Ett fång blommor framför en fotograf.

 

För ett år sedan tog vi bilden till vår första bok om Skillnadens Trädgård och nu var det dags igen. Boken finns visserligen inte i butik förrän om ett år men eftersom vi tänkt oss ett somrigt omslag är det nu bilden ska tas.

Det är lite av ett pussel för att få ihop allt. Vädret ska stämma, helst med fint kvällsljus som tittar fram bakom träden nere i beteshagen, det ska finnas nog med rekvisita i form av grönsaker, blommor och matgrejer, kläderna ska sitta bra och helst ska inga barn i underbyxor kika fram just när bilden tas. Under dagen flängde jag omkring i krokarna med barnen för att hämta grejer och lyckades beta av allt på listan - utom BVC-besöket för fyramånaders-kontroll som jag helt glömde av. Pinsamt.

 
 

Klurigast av allt det här året tycker jag var att få amning av vår bebis att stämma överens med ljuset. "Nu är ljuset perfekt, kommer du?" Vi löste det så att min man gick en långpromenad med bebis och hund just vid fototillfället så att liten inte skulle tappa humöret och bli mammasugen.

 

Ninnie Edheimer står med en stor reflexskärm ovanför huvudet i trädgården.

Väl utrustad med solglasögon för att stå några timmar i solljuset med reflexskärm. Tack Ninnie!

 

Precis som förra året var det Maria Fors Östberg (som är min vapendragare i bokprojekten) och Ninnie Edheimer (familjens vän med den fantastiska trädgården på Kullen) och jag som jobbade. Maria bakom kameran och Ninnie som vår stylist och superviktiga reflex-skärms-hållare.

Det tog ett par timmar och egentligen klaffade precis allting. Vädret var helt suveränt, till och med varmt. Hurra! Sen var vi helt slut, allihopa. Hade tänkt mig en sovmorgon idag onsdag för att jämna ut energidepåerna något, men jag har en liten fyramånaders gymnast som sällskap i sängen så det blev inget med det. Men det är underbart väder idag med så jag ska nog koppla av med att dra lite ogräs i trädgården senare.

 

Selfie på två kvinnor.

Skönt när arbetet är klart. Vi är trötta som tusan - men nöjda, Maria och jag.

 

Vår andra bok är en slags trädgårdsbok med fokus på mat, många recept och tips på hur vi använder skörden. Det är jätteroligt att skriva om! Precis som förra boken gör vi den tillsammans med förlaget Roos & Tegnér.
/Sara Bäckmo

24. augusti 2016

3 svar till “Plåtat omslag till nya boken”

 1. Gabriella Huss skriver:

  Vad kul! En ny bok. Jag som köpte din första bok igår. Längtar redan efter nästa bok då. Heja!

 2. Inger härjerud skriver:

  Hoppas den fina spetskålbilden får en framträdande plats! Vilket roligt jobb du har! Kram från en liiite avundsjuk inger

 3. Maria skriver:

  Ja jag är alldeles biten. Gluttar varje kväll utifall du lagt ut ngt nytt . Har täckodlat som en galning i år & kommer nu aldrig att sluta.
  Bara en så enkel sak som att odla squash -i år ser de ut som jätterabarber & ger en enorm skörd.
  Å dessutom odlas nu här Bondbönor?
  Tack för att du gav mig hopp, nu ör rensningen av rabatterna lagd till ungefär var 3:e vecka/1 gång i månaden & då är det minimalt med ogräs (kirskål) som orkat ta sig upp & då hade jag gröna mattor mellan perennerna. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *