Podcast: Att bygga eller köpa jord - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Podcast: Att bygga eller köpa jord

Nu har jag äntligen ställt de där lite obekväma frågorna till Johannes. Om all köpejord på Takfarmen och hur det kom sig att det blev så. Hör vårt korta avsnitt om jord.

Ibland kan jag nästan bli lite generad när jag spelar in klipp eller visar bilder av min jord. Den är så himla fin. Jag vet att många sliter med att få en lucker jord som är möjlig att alls få ner en spade i och jag kan i princip vända jorden med handen. Snudd på orättvist.

Nu är det ju inte så att den bara blivit så av sig själv. Jag har ju jobbat mycket med jorden. Framförallt har jag tillfört mängder med täckmaterial som under ett gäng år bidragit till att jorden byggts upp. Och jag älskar att se den mörka myllan! Tänker ofta att växterna har det bra i den.

Min poddkompis Johannes Wätterbäck/Farbror Grön odlar bland annat på tak i Västerås. Ibland när han delar bilder och berättar om jorden på taket så väcks många frågor. Varför all denna köpta jord? Varför inte kompostera? Värker det inte lite i odlarhjärtat att inte ha en myriad av maskar i jorden? I veckans korta avsnitt av vår podcast Två odlare emellan ställer jag frågorna. Lyssna gärna!

 
14. december 2016