Podcast: Chilihetta och aubergineskörd - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Podcast: Chilihetta och aubergineskörd

I dagens podd säger jag både ja och nej till chili. Vi pratar mer om odlingen av de heta frukterna och ger också en massa tips om aubergine.

Sara och Johannes sitter framför ett växthus och pratar.

 

Nej, jag gjorde det inte. Smakade på världens starkaste chilisås alltså. Ibland får man helt enkelt säga nej till saker och stark, stark chili som bränner i halsen... Det är faktiskt inget för mig. Bra så.

Desto roligare att prata om chiliodling! Jag försöker att inte odla så mycket av den eftersom det inte direkt är någon stapelvara på Bökebacken, men Johannes satsar ju fullt ut. Som tur är pratar vi en hel del om paprika och aubergine, som är mer min kopp te. Du som lyssnar får också följa med oss när vi kikar på otroligt läckra fröer på Baker Creek Heirloom Seeds. Blev du nyfiken på det kan du se en video där jag, väldigt entusastisk, öppnar min fröbeställning därifrån. Hihi, så festligt. Videon är på engelska och finns således på min engelska Youtubekanal Sara's Kitchen Garden. Tips tips!

 

 

Lite chili förgyller till och med en del av mina recept. Testa gärna:
Stekta tomater med chili och vitlök
Vitlökssalt med chili
Squashdip med paprika och chili

 

Vill du läsa mer om aubergine finns det en superbra guide bland medlemsartiklarna: Sikta på läcker aubergine i årDen kan köpas styckvis också för dig som inte är medlem och är ett hett tips för dig som inte riktigt får till det med auberginerna. Prova igen, säger jag bara. En riklig skörd av aubergine är bland det lyxigaste du kan få som odlare.

 

Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck är vår podcast. Två odlare emellan görs av Sara Bäckmo, Johannes Wätterbäck och Therese Lundén. Hör alla tidigare avsnitt på SpotifyLibsyn eller andra appar för podcasts.

Vill du komma i kontakt med mig angående annonsering i podden skickas förfrågningar till marknad@sarabackmo.se.

Läs mer om Sara Bäckmo – Skillnadens Trädgård
Läs mer om Johannes Wätterbäck – Farbror Grön
Läs mer om Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck

/Sara Bäckmo

 

21. december 2018