Podcast: Goda grödor - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Podcast: Goda grödor

Vi är mitt i juni och jag och Johannes slås av den mäktiga skörden som går att få i våra egna trädgårdar. Så mycket god mat vi kan odla! Här pratar vi om ett helt gäng av våra favoriter.

Bild på Sara och Johannes som skrattar framför en bakgrund med rosa stolpar.

 

Jag och Johannes konstaterar att de måltiderna vi äter är så innehållsrika och mångfacetterade.  Dagen då vi spelade in podden hade min lunch bestått av salladskål stekt i olivolja och salt, potatisbiffar på gårdagens potatismos tillsammans med hackad kinesisk gräslök, sallad på spetskål, gårdagens rester av räkor och turkisk yoghurt. Så gott! Det fascinerar oss hur vi kan äta så gott bara av att använda det som finns i trädgården just nu. I veckans avsnitt av podden snackar vi om flera favoritgrödor och maten de blir till. Plus ett gäng grönsaker som vi valt bort i år.

 

 

Kål är en av mina absoluta favoritgrönsaker. Kanske är det den som är "min" grönsak. Så maffig, så mycket otroligt läcker mat och helt makalöst vacker! Jag har gjort en hel Youtube-serie om hur jag odlar kål från sådd till skörd, i fem delar. Här kan du läsa mer och titta på den: Kål från sådd till skörd - hela serien. Tipsar också om att använda sökfunktionen på sajten (förstoringsglaset längst upp till vänster på datorn eller i huvudmenyn från mobil) och sök på kål. Hjälp vad mycket jag har skrivit om kål, haha!

För dig som är medlem på sajten finns massor av extra gediget material om kål. Till exempel min långa artikel om kål, guiden om täckodling som kålen älskar och många  riktigt goda recept på vad du kan laga med kål.

Läs mer och bli medlem här.

 

På ett mörkt träbord syns skålar med knallgröna kålblad, olja, salt och kryddor plus två händer som knådar ett kålblad.

Vi gör gärna chips på kål, att snaska på innan maten eller som rent snacks. Så gott! Foto: Maria Bååth Strömberg

 

En keramikskål fylld med stuvad kål i pudriga gröna nyanser lyfts fram av två händer.

Det enklaste är ofta det godaste, jag ser till att komma ihåg det och laga våra helt oavancerade favoriter. Här en skål ljuvlig savoykål. Foto: Maria Bååth Strömberg

 

Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck är vår podcast som kommer med nytt avsnitt varje vecka. Två odlare emellan görs av Sara Bäckmo, Johannes Wätterbäck och Therese Lundén. Hör alla tidigare avsnitt på SpotifyLibsyn eller andra appar för podcasts.

Vill du komma i kontakt med mig angående annonsering i podden skickas förfrågningar till marknad@sarabackmo.se.

Läs mer om Sara Bäckmo – Skillnadens Trädgård
Läs mer om Johannes Wätterbäck – Farbror Grön
Läs mer om Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck

 

/Sara Bäckmo

19. juni 2018