Stäng menyn

Podcast: Kreativa odlarbarn

I en trädgård finns det oftast inga ramar. Barnen kan göra vad de vill, utan aktiviteter eller anpassade leksaker som sätter gränser för vad de kan göra. Jag och Johannes pratar om vad det betyder för oss.

En svartvit bild av fem barn utanför huset i Skillnadens trädgård.

 

När den här podden spelas in, har mina äldsta ungar precis sovit en natt i växthuset. Det är fantastiskt med barn som får upptäcka vad de klarar av! Johannes och jag pratar vidare om hur vi vill att barnen ska få vara med och hur vi kan skapa utrymme för dem att växa och lära. Inte förvånande ser vi nyttan av en trädgård och leken den bjuder in till.

Bilden här ovan är från sommaren 2014 träffades vi med våra familjer.  Tillsammans leker de, pratar och skapar med det som finns till hands. Genom att prova sig fram finner de nya vägar.

 

 

I mars nästa år släpps min nästa bok Odla med barn. Jag har precis fått se det färdiga omslaget och det gör mig så glad! I boken försöker jag på bästa sätt dela med mig av min och familjens berättelser från trädgården. Hoppas du blir nyfiken på den.

Vill du kika lite mer på hur leken ser ut i Skillnadens Trädgård. Kika på det här inlägget: Så här leker våra barn.

 

Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck är vår podcast som nu under hösten kommer med nya avsnitt varannan vecka. Två odlare emellan görs av Sara Bäckmo, Johannes Wätterbäck och Therese Lundén. Hör alla tidigare avsnitt på SpotifyLibsyn eller andra appar för podcasts.

Vill du komma i kontakt med mig angående annonsering i podden skickas förfrågningar till marknad@sarabackmo.se.

Läs mer om Sara Bäckmo – Skillnadens Trädgård
Läs mer om Johannes Wätterbäck – Farbror Grön
Läs mer om Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck

/Sara Bäckmo

07. november 2018