Stäng menyn

Podcast: Nybörjartips och potatisläckerheter

Här kommer det senaste avsnittet av min och Johannes Wätterbäcks odlingspodcast Två odlare emellan. En varning bara: Det finns risk att du blir extremt sugen på potatis av att lyssna!

Sara och Johannes står framför en mörkgrön vägg och ler mot kameran.

 

En del (ganska många kanske) håller på att packa ihop sina trädgårdar. Jag och Johannes konstaterar istället vilken fart många av kallvädersväxterna tar nu när kylan kommer. Kålväxterna ser fantastiska ut! Mitt i alla våra projekt, föreläsningar, böcker och besök på olika evenemang landar vi hemma i våra trädgårdar som förankrar och ger massor av glädje. Om jag får skicka med en enda grej till dig som läser är det denna: experimentera med att odla under hösten. Ta hand om de plantor du har och kanske testa att så en sista grej innan dagsljuset försvinner.

 

 

Här finns ett gäng bra lästips för dig som inte vill bädda ihop trädgården än:

Nya sådder i oktober
Skydda växterna med fiberduk
Enkelt lock till odlingsram
Förbered tidig odling - 6 tips
Övervintra palsternackor

Och potatisen. Denna fantastiska knöl som både är läcker i köket och enkel att börja odla. Här hittar du massor att läsa om potatis – både i köket och i odlingslandet – på bloggen.

 

Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck är vår podcast som nu under hösten kommer med nya avsnitt varannan vecka. Två odlare emellan görs av Sara Bäckmo, Johannes Wätterbäck och Therese Lundén. Hör alla tidigare avsnitt på SpotifyLibsyn eller andra appar för podcasts.

Vill du komma i kontakt med mig angående annonsering i podden skickas förfrågningar till marknad@sarabackmo.se.

Läs mer om Sara Bäckmo – Skillnadens Trädgård
Läs mer om Johannes Wätterbäck – Farbror Grön
Läs mer om Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck

/Sara Bäckmo

26. september 2018