Podcast om vattning i MaryAnns Oasen på Åsen - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Podcast om vattning i MaryAnns Oasen på Åsen

I veckans poddavsnitt ska du få följa med hem till MaryAnn Fargo utanför Nyköping. Vi kämpar båda med att hitta smarta lösningar för att vattna våra stora odlingar, precis som många andra. Vårt samtal handlar om vatten och att odla hållbart.

En tjej visar med handen vattennivån i en stor vit vattentank.

MaryAnn Fargo visar hur mycket IBC-tanken fyllts på under regnvädret. Perfekt!

 

Tidigare i somras åkte jag till MaryAnn Fargo utanför Nyköping för att kika på hennes trädgård. Ett jättekul möte och alldeles för kort förstås. Jag passade på att göra ett avsnitt till min podd från hennes trädgård. I första hand kom vårt samtal att handla om vatten, vilket föll sig rätt naturligt eftersom det spöregnade när jag kom dit. Jättekul att få göra mer av den här typen av reportage i min podd  - jag tycker det är så roligt. Hoppas du gillar att lyssna. Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker.

 

 

En prunkande köksträdgård.

MaryAnn och Martin har på bara ett år odlat upp en stor del av tomten på sin nya gård. Det är en fantastiskt vacker plats, med stora böljande bäddar, vattendamm, massor av kreativitet och glädje och helt enkelt en riktig oas.

 

En tjej sitter och planterar på knä i ett växthus.

I det stora växthuset odlar MaryAnn Fargo under hela året. Odlingzon 3, utanför Nyköping.

 

Följ MaryAnn Fargo här:

Blogg
Facebook
Instagram
YouTube

 

Om du vill kika i MaryAnns tunnelväxthus kan jag tipsa om en video på IGTV som jag gjorde vid mitt besök. Den kan du se nedan.

MaryAnns tunnelväxthus

 

MaryAnn och jag fick kontakt när jag fick ett brev för några år sedan. Det var MaryAnn som skrev och berättade hur hon nått botten, men på något sätt kravlade sig upp till ytan efter att ha hittat Skillnadens och blivit helt biten av odling. Det är den bäst delen av mitt arbete - att få veta att det kan göra så stor skillnad för andra! Här nedan kan du se en video där MaryAnn Fargo berättar om hur hon hittade Skillnadens Trädgård och vad det kom att betyda. Videon är en livesändning från en plats med rätt dålig uppkoppling.

 

 

Här hittar du Skillnadens podd

Glöm inte att lämna en kommentar och/eller ett betyg på podden i din app, då blir jag superglad!

Min podd heter alltså Skillnadens av Sara Bäckmo. Du kan höra den via appar för poddar, som i iTunes och Acast till exempel. Du kan också lyssna här:

 

 

Podden har ingen egen hemsida eller undersida här på bloggen, men du når den genom blogginlägg för varje nytt avsnitt. Välkommen att höra av dig om du har frågor eller kommentarer. Tack för att du lyssnar!
/Sara Bäckmo

09. juli 2019