23. maj 2018

Podcast: Potatisodling och bevattning

Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck är vår podcast som kommer med nytt avsnitt varje vecka. I det här avsnittet pratar vi massor om favoritknölen potatis och det ständigt aktuella ämnet i maj; bevattning.

Sara och Johannes står i ett tunnelväxthus och tittar på krukor.

 

Det finns så många smarta sätt att odla potatis på. Den tacksamma knölen växer lite hur som helst, under ett lager halm kanske eller i en hink med löv i. Med lite trixande blir den klar riktigt tidigt, läs till exempel om hur jag rotar potatis och sedan odlar i kruka. Både jag och Johannes har roliga potatisgrejer på gång i år! Det pratar vi mer om i dagens podd.

 

 

I år ser jag fram emot en stor potatisskörd. Tillsammans med fyra andra familjer har vi gått ihop och startat en byaodling med potatis. 150 kilo sättpotatis har vi fått i jorden, så kul! Och tänk all god potatismat vi ska äta! Jag kommer skriva mer om det här på bloggen också.

 

Mer om potatisodling:
Odla potatis i täckodling
Spara egen sättpotatis
Tomat och potatis i samma trädgård

 

Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck är vår podcast som kommer med nytt avsnitt varje vecka. Två odlare emellan görs av Sara Bäckmo, Johannes Wätterbäck och Therese Lundén. Hör alla tidigare avsnitt på SpotifyLibsyn eller andra appar för podcasts.

Vill du komma i kontakt med mig angående annonsering i podden skickas förfrågningar till marknad@sarabackmo.se.

Läs mer om Sara Bäckmo – Skillnadens Trädgård
Läs mer om Johannes Wätterbäck – Farbror Grön
Läs mer om Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck

 

/Sara Bäckmo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *