Podcast: Sånt vi gör i januari - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Podcast: Sånt vi gör i januari

Starten har gått - januari är här! Ingen som ger sig ut att så behöver känna sig som ett ufo. I nya avsnittet av vår podcast får du tips som passar för januari.

Nu snurrar hjärnan på högvarv. Fröerna är sorterade och jag har en startklar korg i hallen som följer med mig ut närhelst det är möjligt. På fönsterbrädet står sådder och jag har listor, listor och listor för sånt jag vill göra. Sånt jag kan göra. En del av dem rymmer förstås sånt jag vet att jag inte kommer att göra med...

I vårt sprillans nya avsnitt av "Två odlare emellan - Bäckmo & Wätterbäck" pratar vi om sånt vi gör i januari. Jag berättar bland annat om min superkål som sås nu i januari och får veta att det är helt legitimt att ha jordpåsar vid köksbordet (var annars?).

 
Vill du ha tips på sånt som går att så i januari kan du ta en titt på Skillnadens såkalender. Nytt avsnitt av vår podcast finns att höra näsa vecka. Då berättar vi om sånt vi skördar i januari och ger tips på bra grönsaker för vinterodling.
/Sara Bäckmo

03. januari 2017

2 svar till “Podcast: Sånt vi gör i januari”

  1. Julia skriver:

    Tack för ytterligare en fantastisk podcast! Om jag får vara en tysk besserwisser, så uttalas vorbote "fårbåte". Det betyder förebud (om en härlig odlingssäsong, kanske?).

  2. Lotti skriver:

    TACK, för denna underbara pod!! Sååå mycket inspiration, erfarenhet och tips presenterat med en härlig känsla som sprider glädje och mod att våga, även om man är en yberamatör!!
    Jag köpte mitt hus för 1,5 år sedan och började förra sommaren med min första säsong med helt eget hus och en trädgård att fylla med mina drömmar! Förra året satte jag upp pallkragar (3 våningar x 5 st) och det fullkomligt vräkte upp härliga kryddor, örter, sallat, morötter, tomater, sockerärtor och annat gott. Visst, ett par rejäla fadäser gav kunskap...som tex att i n t e slänga mer gödsel på redan fantastisk isbergssallatsodling för att "hjälpa" den i augusti....alla plantor bara tvärdog! *suck* Tur att jag hann få njuta fram tills dess i alla fall *ler* Denna säsong ska det gödslas förbehållsamt!! *blink* Fler pallkragar står å väntar på att bli "satta på plats" och några fönster väntar på att bli omkittade och målade för att kunna starta tidigare i odlingslådorna!

    Hälsningar från ett vintrigt Värmland! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *