Podcast: Skörd och övervintring - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Podcast: Skörd och övervintring

Många grönsaker kan stå länge i landen, men nån gång ska de ju upp. Tjuvlyssna på vår podd och ett samtal om skörd och övervintring.

Igår pratade jag med en kille som inte själv odlar men som lyssnat på vår våra korta avsnitt av podcasten Två odlare emellan. Nördigt, var hans omdöme. Och visst är det! Det är så himla kul att nörda in på såna där saker som för icke-odlande är rena rappakaljan.

Vi fortsätter nedräkningen till poddens fullängdsavsnitt den 27 december med ännu ett kort avsnitt. Den här veckan handlar det om sena skördar och övervintring av grönsaker.

 
Nytt kortavsnitt nästa vecka!
/Sara Bäckmo

 

30. november 2016

2 svar till “Podcast: Skörd och övervintring”

  1. Inger skriver:

    Att man åt inte lika god mat förr stämmer nog inte. Min mamma pratade ofta om hur de konserverade grönsakerna i glasburkar. De höll länge. Då var det lätt att förbereda burkar med olika sorters grönsaker till soppor. Andra glasburkar fylldes med en eller flera grönsaker. Bodde man på landet så fanns ofta jordkällare. Olika kryddor fanns ju , tänk bara på klostren. Rökt mat var vanligt.

  2. Karin Edlund skriver:

    Huruvida grönsaker smakade sämre förr vet jag inte men kött - där tror jag det är en stor skillnad mellan forna tiders kött och dagens butikskött. I våras smakade jag för första gången lammkött från djur som i stort sett bara ätit gräs i olika former - inte kraftfoder. Det var det godaste köttet jag ätit. Jag frågade vad det var för hemlig kryddning eller marinering som gjorde att det smakade så bra. Svaret var: lite salt och peppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *