Podcast: Vi skördar under vintern!

Så mycket förhoppningar det finns i luften nu. Nytt år, nya drömmar, nya möjligheter. Men jag lever också på det som förra året förde med sig. Varje dag äter vi grönsaker från trädgården - en del av dem nyskördade.

Jo, men visst låter det lite märkligt att säga oj och hurra för januari som skördemånad. Jag odlar i zon 3 och Johannes Wätterbäck i zon 2, i Västerås. Många kan vittna om fina skördar av köldtåliga grönsaker i betydligt kärvare odlingszoner än så. För min del handlar det om att helt enkelt välja rätt grönsaker att odla för årstiden.

Lyssna på veckans avsnitt av Två odlare emellan - Bäckmo & Wätterbäck och få tips och idéer till vinterodling.

 
 

Härdig supergrönsak för vinterodling
Vinterportulak är alltså en mycket härdig bladgrönsak som passar fint att odla i skydd av tunnelväxthus, växthus eller fiberduk. Hur den ser ut ser du överst i inlägget.

Vill du veta hur jag odlar under vintern kan du se kategorin Vinterodling på bloggen och spellistan Vinterodling på YouTube.

Och nu är jag förstås nyfiken på att få veta vad du skördar i januari? Gör oss gröna av avund!

Vill du höra tidigare avsnitt av podden Två odlare emellan så hittar du de senast publicerade här nedanför.
/Sara Bäckmo

 

 

10. januari 2017

4 svar till “Podcast: Vi skördar under vintern!”

 1. Sofia skriver:

  Grattis till fin placering på årets lantislista! Tack för en fin blogg!

 2. Maria Eklöf skriver:

  Hos mig som odlar i zon 3 gräns till 4 skördas från landet just nu bara olika sorters grönkål och purjolök som stått kvar i landet. För övrigt lever vi på sommarens grönsaker, frysta eller förädlade i olika former av inläggningar och röror, och berg av höstens äpplen. Det enda som köps i grönsaks väg är vitkål och morötter. Vitkål för att den egna är slut och morötter för att det inte blev nån skörd 😉 någon vintersallad hanns tyvärr inte med att sås, men snart dags sätta igång varmbänk och börja så i tunneln, Härligt!!!! Älskar läsa bloggen, titta på vloggen och lyssna på podden! Tycker visst du ska ta betalt för det jobb du gör! Jag är också egenföretagare som lever av att bruka jorden och har fått lära mig genom livet att man inte får vara rädd för att ta betalt för det arbete man gör... Gör´t bara 🙂

 3. HannaP skriver:

  Jag skördade spetskål till maten igår. De verkar hålla hur länge som helst, även om de inte växer längre. Har haft en fiberduk lite halvpå nu sista tiden. Det finns oxå grönkål i landet, annars är allt uppätet. Jag har inte så stora land! Äpplen har vi oxå i massor, men de är skördade och ligger ni i lådor.

 4. Kitty skriver:

  Har på era podavsnitt i bakgrunden medans jag gör min odlingsplan. Så intressant och inspirerande att lyssna på er!
  /Kitty

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *