Podd om fröer och ditt och datt

Vad passar väl bättre i höstrusket att surfa runt i webbutiker och kika på fröer? I veckans podd fingrar jag på fröpåsar och berättar om några inköp.

En samling fröpåsar av olika märken i en hög.

 

Den här veckan får du en liten podd-hälsning från ett varmt och mysigt hörn av soffan. Podd istället för långpromenad var vad det blev.

 

 


Länkar till några av fröfirmorna jag nämner:

Plants of Distinction
Dobies
Johnson's
Suttons

Delar av Plants of Distinctions utbud finns också hos Klostra om du hellre vill beställa från en svensk webbutik.

Glöm inte att läsa mitt inlägg om vad som gäller för import av fröer om du vill köpa från andra länder än England. Även om du inte har lust att göra allt enligt regelboken kan det vara bra att veta vad som gäller.

 

Här hittar du Skillnadens podd

Glöm inte att lämna en kommentar och/eller ett betyg på podden i din app, då blir jag superglad!

Min podd heter alltså Skillnadens av Sara Bäckmo. Du kan höra den via appar för poddar, som i iTunes och Acast till exempel. Du kan också lyssna här:

 

 

Om du vill ha lite extra så har jag också en engelsk podd, som en liten utmaning till mig själv. Den hittar du på iTunes och här:

 

 

Poddarna har inga egna hemsidor eller undersidor här på bloggen, men du når dem genom blogginlägg för varje nytt avsnitt. Välkommen att höra av dig om du har frågor eller kommentarer. Tack för att du lyssnar!
/Sara Bäckmo

26. oktober 2019

2 svar till “Podd om fröer och ditt och datt”

  1. petra.wolf skriver:

    Tack för ett härligt avsnitt! Nu blir det ingen trädgårdsrelaterad kommentar men eftersom du tar upp träning i podden så kommer jag med ett litet tips. Jag är i samma sits som du när jag nu närmar mig 40 (mindre än en månad kvar). Försöker få ihop träningen men det är inte lätt. Men med hjälp av Youtube-träning har jag kommit igång riktigt bra. Det funkar inte alls för mig att åka iväg och träna för det tar för mycket tid från familjen. Men nu kan jag köra ett pass när det passar mig med eller utan barn och även på jobbresor. Eftersom jag jobbar mycket hemifrån kan jag köra ett pass när hjärnan behöver en liten paus. Min favorit är Bodyfit by amy hon har 20-45minuters pass för hela kroppen både styrka och hjärtat i sin spellista. Med eller utan hantlar. Nu slipper jag få ont i bröstryggen när jag sitter långa pass framför datorn. Helt suveränt! Rekommenderas!

  2. b.schimmer skriver:

    Tack Sara för att du jobbar med dessa "svåra" frågor. Men tyvärr måste kolla när vi köper fröer inom EU också, inte för sundhetscertifikat, men att fröerna inte är betade. Köpte både böner och tomatfröer på Madeira, som ligger i Portugal och är med i EU. Flera av sorterna var betade med medel som skadar/utrotar Bin. Medlet är någon form av Neonikotinoider, som pratats mycket om i samband med bi-döden. Har inte påsarna kvar, så jag kommer inte ihåg vilket medel de använt. Det var i februari 2019 jag köpte fröna, skall se hur det ser ut nu när vi åker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *