11. januari 2019

Premiär för Skillnadens podd!

Hurra, hurra, hurra! Idag är det dags att bjuda in till lyssning av min nya podd. I helt egen regi skapar jag en liten Sara-sfär i etern - med plats för lite allt möjligt - och hoppas att du vill följa med mig på den här resan. Välkommen att lyssna!

vår headerbild för podcasten, med bild på sara och text Skillnadens av Sara Bäckmo

 

Hur roligt är inte det här!?!? Jag vill så gärna ha en podd (alltså ett radioprogram på nätet) i min repertoar, men efter att vi bestämt pausa Två odlare emellan har jag inte haft energi att jobba stenhårt för att tänka ut ett nytt kul koncept. Jag behövde dock inte anstränga mig särskilt. Som en blixt från klar himmel kom det till mig i tvättstugan innan jul och nu är nya podden här!

Jag skriver inte så mycket om innehållet här - det får du höra i det allra första avsnittet som finns att lyssna till nu:

 

 

Den nya podden heter alltså Skillnadens. Jag är än så länge inte riktigt van vid att publicera poddar, håller på att lära mig, men den kommer alltså att finnas i appar där pocasts finns. Det verkar ta lite längre tid än jag förstått att synka med vissa av apparna, så just nu är säkraste kortet att lyssna via spelaren ovan eller Spotify.

 

 

Podden har ingen egen hemsida eller undersida här på bloggen, men du når den genom blogginlägg för varje nytt avsnitt. Eftersom många av er är vana vid att följa och hitta ny info via min YouTube-kanal har vi också bestämt oss för att dubbelpublicera podden där. Vi har ingen bestämd publiceringsdag för podden och har inte heller bestämt hur ofta den kommer ut de första veckorna. I februari-april siktar vi dock på ett avsnitt per vecka.

Glöm nu inte att lämna en kommentar om premiäravsnittet! Vad tyckte du? Och ställ gärna en fråga inför samtalet med Philip.

Tack för att du lyssnat på mitt premiäravsnitt - ackompanjerat av fjärilsfladder i magen och regndropp från taket. Om några dagar spelar jag in ett nytt avsnitt, tralla la!
/Sara Bäckmo

20 svar till “Premiär för Skillnadens podd!”

 1. Britt Johansson skriver:

  Tack för ett skönt ”samtal” från dig.
  En fundering och fråga till er och Philip, hur undgå att låta hushållsarbete, barn, renovering, yrkesarbete etc. ta musten och lusten ur förhållandet? Och om det händer, hur blåsa liv i den falnade/släckta glöden?

 2. lena-pettersson51 skriver:

  Låter underbart med en ny podd den ska jag lyssna på när jag vintersår i dag.

 3. Susan Lorén skriver:

  Härligt!
  Du har förgyllt min lördagsmorgon ?. Jag sitter i vardagsrummet samtidigt som jag lyssnar, och tittar ut över en frosttäckt trädgård och kommer på mig själv med att hjärnan har börjat planera för årets odlingar
  Tack Sara

 4. Lina Laurin skriver:

  Alltid lika trevligt att se titta och läsa 🙂

  Ett tips för er som vill prova att täcka med päls men som inte har tillgång till ull är att kolla om ni har någon hundfrisör i ert närområde. Jag jobbar halvtid som hundfrisör och fyller en stor svart sopsäck med päls på två veckor 🙂 Många hundfrisörer har svårt att bli av med pälsen då man på många håll inte får slänga sådan sopor i tunnan utan måste köra till återvinningsgården. Det är med andra ord stor chans att ni kan få tillgång till massor av päls och samtidigt göra Hundfrisören en tjänst 🙂

 5. Anna Nettinger skriver:

  Å vilken lycka! Jag skall parallet lyssna igenom även alla avsnitt ( Igen) som du sänt med Farbror Grön. Älskar att lyssna på pod å samtidigt pyssl, laga mat osv. Tack ser fram emot din nya pod. Ha en fin dag <3

 6. Mia Bergström skriver:

  Står vid bänken i min blomsterbutik & bara måste lyssna på podden en gång till.
  Så många varv "Två Odlare emellan" har rullat här mellan kunderna, i bilen, hemma i soffan, vid tvätthögen & i trädgården osv..
  Så glad så glad att du finns. Följt dig så många år nu så det känns som att du har har en given plats jämte mig. Ha en fin lördag?

 7. Aila Thorsander skriver:

  Så bra podd, och så kul att du gör den, tusen tack för allt du delar till oss trädgårdsnördar. Gick utmärkt att lyssna via youtube ( maken stötte på den när han var inne).

 8. andersthorsander skriver:

  Tusen tack, superkul med din egen podd?gick utmärkt att lyssna via youtube. Häls Aila

 9. Eva Sisodiya skriver:

  Jag lyssnade på din nya Pod medan jag diskade och blickade ut över vår villaträdgård.
  Härligt att höra din röst, jag blir alltid så inspirerad och energifylld!
  Saknar förstås Johannes röst då jag tycker att ni kompletterade varandra så fint, men som sagt härligt att höra på och inspireras av dig!
  Tycker dina tankar om formatet låter jätteintressant. Att inte ha ett exakt tema för varje avsnitt "ligger i tiden" då många gillar att få lite överraskningsmoment och nya upplevelser!
  Att bjuda in till samtal mellan dig och betydelsefulla medmänniskor i din närhet blir toppen.

  När du pratade om hur täckmaterial behöver vätska för att brytas ner fick jag mig en ordentlig tankeställare. Anlade en så kallad odlingslimpa efter Lena Isakssons teckning i boken Trädgårdsskafferiet tidigt i höstas och som varit täckt med svart presenning sedan dess för att tas i bruk i vår. Nu ska jag ut och vattna igenom den ordentligt med nässelvatten som stått sedan i höstas för att ge den de bästa förutsättningarna att brytas ner. Så tack för den tankeställaren!

  Jag ser fram emot nya avsnitt och även att få höra din mans röst och se saker från hans perspektiv på tillvaron. Lycka till!

 10. MaryAnn skriver:

  Jätte kul att du har en egen podd!
  Frågor till Philip:
  *Vad hände med odlingen du lovat att göra och dokumentera?

  *Vad tycker du och Sara om att göra tillsammans? Ni har ju väldigt olika intressen. Vad är det som "binder ihop" er kärlek och intresse för varandra? Har det ändrats från när ni träffats till nu? Jag gissar mig till att det cirkulerar mycket runt barnen?

  *Hur ser du på "fenomenet Sara"? Alltså att vi är så många som vars liv har påverkats så mycket tack vare Sara. Att hon blivit en idol för många. Typ är vi följare konstiga? Är det jobbigt att hon är så känd? Hur tycker du att det påverkar ert förhållande och familjeliv, att barnen har en känd mamma och att de syns mycket i sociala medier?

 11. lena-pettersson51 skriver:

  Nu har jag lyssnat var jättebra och jag sått i plastbackar lite av varje. Tack.

 12. ingela.qawasmi skriver:

  Roligt med en ljudbok, passar mig perfekt som dyslektiker ❣️??

 13. karin.bengt skriver:

  Tack för denna fantastiska nyhet. Har länge hoppats på att du ska göra en egen podd och älskar redan första avsnittet!

 14. Emma Ljungman skriver:

  Det gick ju som en dans Sara ?? roligt att du vill dela med dig av allt du sa här, låter hur spännande som helst! Gillar verkligen din inställning att allt inte behöver vara så uppstyrt och korrekt utan att något kan växa fram trots livets kaosighet om man bara tar vara på de små tillfällena som ges och gläds åt de! Kommer funka utmärkt för dig att podda med ”din stil” så fortsätt bara göra din grej du 🙂 tror faktiskt bara det är en extra krydda att inte veta exakt vad det ska handla om härnäst eller exakta datum och tider för nästa podd för den delen. Det kommer ju från dig och då kommer det när det kommer för sån är du!

  För övrigt gillar verkligen hur du ofta gör avbrott och säger tex ”och hur man gör det i sin tur har jag tänkt att jag ska jag prata/skriva mer om en annan gång” - känns så schysst mot oss som lyssnar att du inte utgår ifrån att olika saker kring odlandet är underförstått; just det kännetecknar ditt sätt tycker jag att du kan ta ner saker på jorden till oss vanliga nybörjare och hemmaodlare.
  (och du... så skönt o slippa avbrott för spons)

 15. Maria skriver:

  Tack Sara för trevlig podd! Skall bli kul att lyssna framöver?
  Fråga: vad har du för duk/matta under flisen i gångarna? Jag blir gaaaalen på kvickroten som växer igenom tidningar o tjockt lager ull?

 16. Tack för det mjuka, passionerade oplanerade men ändå med fasta kanter. Skillnadens Trädgård får mig att avslappnat hitta energi och lust till livet och trädgården. Vilja istället för måsten ...
  En fråga till Philip och dig: I alla praktiska bestyr och alla behov, som små människor behöver få tillgodosedda, hur håller ni lusten och kärlekspassionen i er relation flödande och levande.

 17. Helga skriver:

  Å, vad roligt att du gör en egen podd! Ser mycket framemot att fortsätta ta del av all din inspiration och kunskap kring odlandet, men även intressant att höra dina och andras tankar kring andra aspekt av ett liv som odlande kvinna, fru och mamma.

  Det ska bli spännande att höra din mans tankar kring det att bara pappa och man i företaget Skillnadens. Är än intresserad av hans synpunkter kring småbarnsföräldrars ”mina-dina och våra intressen ” och prioritering av den värdefulla familjetiden.

  Tack for allt du deler, Sara! Nytt i min odling 2019 blir förstådd av primula och grönsaker i platsback??

 18. Elin skriver:

  Hej! Jättekul med en ny podd! Det kanske blir som ditt eget Sommar i p1 som bara fortsätter blandat med annat intressant! Fabulöst!
  En tanke kring samtal med Philip kan vara att prata om par med olika intressen - som ni - hur får man det att funka utan att det blir något som irriterar i relationen. Och är det någonsin ett problem för er? Har ni intressen ni delar?

  Det är så roligt att följa dig i dina kanaler för man får se så nära och så äkta.

  En annan grej jag är väldigt nyfiken på är ditt kök! Går det att se eller läsa om det någonstans? Jag vill bygga mitt eget kök och alla jag pratar med tycker jag är galen. ??‍♀️ Jag är bara normaltokig åt det tokiga hållet.

  Ha det fint!

 19. Pernilla skriver:

  Hej! Tack för en fin podd, ska bli roligt att följa ? En fråga till Philip; Hur tacklar du psykoterapeutrollen privat? Är det inte lätt hänt att yrkespersonen följer med hem? Vad är isåfall för- och nackdelarna med det? Om man som par har väldigt olika uppfattning om det ”perfekta livet” (t.ex. en vill ha lantliv, den andra stadsliv), hur tacklar man det på bästa sätt?

 20. Elin skriver:

  Tack för en jättemysig podd, jag ser fram emot kommande avsnitt!!
  Jag tycker det vore spännande om du pratade/gjorde reportage om bokashi, och då inte bara om själva kompostdelen utan också om de "magiska" mikroberna och hur de påverkar jord och växtlighet. Vad händer egentligen när man sprider EM i sin odling?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *